Kantine van Stormvogels Haasrode zal meer dan twee miljoen euro kosten

Haasrode

De kantine van tweedeprovincialer Stormvogels Haasrode zal begin 2023 afgebroken worden. Normaal gezien zullen de afbraak- en opbouwwerken elf maanden duren. Dat betekent dat de rood-gelen het tweede deel van dit en het eerste deel van volgend competitiejaar de toeschouwers en de spelers moeten ontvangen dat zullen ze doen in zes containers en een eventueel een tent. Het prijskaartje exclusief BTW bedraagt 2.170.000 euro. Dit wordt betaald door de gemeente Oud-Heverlee.

De nieuwe sportaccommodatie zal een cafetaria inclusief keuken en vergaderzaal, kleedruimtes inclusief sanitair en EHBO, een ticketkiosk en beperkte omgevingsaanleg zou omvatten. Het bestaande gebouw op de site wordt gesloopt. Er komen twee units of containers die plaats bieden aan twee kleedkamers met daartussen een douchedeel. Voorts wordt nog een toiletwagen voorzien. Om de kantine deftig te vervangen worden zes containers voorzien, daarvan staan er momenteel al twee vooraan de terreinen. Die kunnen plaats bieden aan ongeveer 220 fans. Indien dat niet genoeg zou zijn, bij de organisatie van een jeugdtoernooi bijvoorbeeld, kan er nog een bijkomende tent opgesteld worden. Voor het project werd door de gemeente Oud-Heverlee 2.170.000 euro exclusief BTW uitgetrokken. De Stormvogels moeten enkel de zonnepanelen bekostigen.

Tegenover de grote investering van de gemeente plaatsen ze voor twintig jaar een jaarlijkse huur van 30.000 euro. De afbraak zal beginnen vanaf 15 januari. Na de werken zal onze kantine even groot zijn en kan deze plaats bieden aan 220 fans. 

De tijdelijke constructie zal in totaal bestaan uit tien containers, een tent en een toiletwagen. Ze hopen begin 2024 opnieuw iedereen te kunnen verwelkomen in de nieuwe kantine.

Stormvogels

Lees meer over