Einde restauratie pastorie in zicht

3 september 2021 | 14u33 | Gepost door annpeeters
pastorie

De restauratie van de pastorij van Oud-Heverlee nadert na 2 jaar stilaan de voltooiing. De gevels zijn gerenoveerd, de afwerking van de binnenkant is voorzien rond midden oktober. De gemeente Oud-Heverlee en de kerkfabriek Sint-Anna slaan de handen in elkaar om dit gebouw zo veel mogelijk ten dienste van de gemeenschap in te zetten. 

Op het gelijkvloers komt er een ontmoetingsruimte voor alle verenigingen van Oud-Heverlee. Het lokaal wordt mee opgenomen in de lokalenverhuur van de gemeente, zodat iedereen vlot kan reserveren. Een van de eerste gebruikers wordt alvast Alvinnenberg, een voorziening voor personen met een beperking uit Heverlee. Elke maandag willen zij met een aantal van hun bewoners Bar-buur open houden, een plek waar altijd iets te beleven zal zijn.

Ook de groene zone achter de pastorij zal in de toekomst door de gemeente beheerd worden als een park en zal publiek toegankelijk blijven Er zijn nu al twee burgerbegrotingsprojecten ingediend om deze zone nog aantrekkelijker te maken.

De kerkfabriek Sint-Anna is blij dat dit kostbare erfgoed op deze manier verder een belangrijke, verbindende rol kan spelen in het dorp.

Foto's: Hugo Hollé

pastorie
pastorie
tuin
pastorie

Lees meer over