Dievenbende die eerder al actief was in regio Aarschot slaat nu toe in De Zoete Bron

11 juni 2019 | 13u45 | Gepost door redactie
Dievenbende die eerder al actief was in regio Aarschot slaat nu toe in De Zoete Bron
Een tijdje geleden haalde een dievenbende een wisseltruc uit in een dierenspeciaalzaak in Rillaar. De eigenares had het zaakje door en plaatste de camerabeelden op sociale media, om andere handelaars te waarschuwen. Dezelfde bendeleden sloegen nu toe in Brasserie De Zoete Bron, daar gingen ze met de kassaportefeuille aan de haal.
Het bericht Dievenbende die eerder al actief was in regio Aarschot slaat nu toe in De Zoete Bron verscheen eerst op Leuven Actueel.

De zaakvoerders zijn verontwaardigd en boos: “We zullen er veel energie in steken om deze bendeleden te vinden en te stoppen. Bij ons gingen ze aan de haal met de inhoud van de kassaportefeuille, maar morgen kunnen andere handelaars het slachtoffer zijn, want de bendeleden blijven in deze regio rondhangen. Dit moet stoppen.”

Ze verwoorden het als volgt op sociale media:

“Maandagmiddag omstreeks 14.30 uur kreeg Brasserie De Zoete Bron in Oud-Heverlee deze 4 rovers van allochtone afkomst op bezoek. Zonder enige schroom, met een duidelijk scenario, goed voorbereid en met afgesproken tekens eigenden zij zichzelf tijdens de volle middagservice de kassaportefeuille toe. De manier van handelen maakt absoluut duidelijk dat zij niet aan hun proefstuk toe zijn. Terwijl drie van hen voor veel afleiding zorgen, slaat nummer vier toe. Op het eerste beeld kan u zien hoe de man rechts met bril de portefeuille in zijn handen heeft. Vervolgens verdwijnt die heel vlot in de handtas van de vrouw met de pet. Om extra verwarring te zaaien, neemt de man met bril zelfs zelf enkele flesjes frisdrank uit de koelkast waarna ze met z’n allen snel verdwijnen.
Alle tips welkom via privebericht aub”, zeggen de zaakvoerders van Brasserie De Zoete Bron.

De bendeleden verplaatsen zich in een wagen met Duitse nummerplaten en zouden ook reeds gekend zijn bij de Antwerpse politie. Wie ze kent of ziet, kan best contact opnemen met de politie.

Foto’s: Camerabeelden De Zoete Bron

 

Het bericht Dievenbende die eerder al actief was in regio Aarschot slaat nu toe in De Zoete Bron verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over