Zoon verdachte strijkijzermoord bedreigt stiefdochter van slachtoffer Julienne op de rechtbank

Sijsjesweg

Filip B. (53) uit Boutersem kreeg 6 maanden cel met uitstel van de Leuvense rechter. Zijn vader is de enige beschuldigde voor de 'strijkijzermoord' gepleegd op Julienne Pauwels (73) op 25 januari 2022 in Keerbergen. Hij besloot dan maar de stiefdochter van het slachtoffer te bedreigen.

Buurtbewoners van de Sijsjesweg in Keerbergen werden op 25 januari uit hun huis geroepen door A.B. “Hij vertelde dat zijn schatje zich had opgehangen. De buren vonden haar dode lichaam met de draad van een strijkijzer rond de hals. Als snel bleek dat de zelfdoding van Julienne Pauwels geen piste meer was. Dit omdat er aanwijzingen bestonden dat ze om het leven werd gebracht door tussenkomst van derden, wisten ze bij HNB. Partner A.B. was de enige verdachte en bracht 5 maanden achter de tralies door.

Een paar dagen na de moord krijgt de stiefdochter van Julienne verontrustende berichten op haar voicemail. Een man bedreigde haar meermaals, daar bleef het niet bij hij smste haar ook. De politie kon de telefoontjes traceren en linken aan Filip B., de zoon van de partner van Julienne. Op de zitting op de Leuvense rechtbank viel de vijftiger niet uit zijn rol: “Ik weet u wonen”, dreigde hij voor de ogen van de rechter.

De celstraf werd met uitstel opgelegd op voorwaarde dat de dreigende man zich psychologisch laat begeleiden en hij mag op geen enkele manier contact opnemen met de stiefdochter van Julienne. Voorts moet hij 800 euro schadevergoeding overmaken aan de vrouw.

Lees meer over