Zestiger riskeert celstraf voor het beschieten van huis voormalige schoonzoon

20 februari 2024 | 18u55 | Gepost door redactie
Rechtbank

De rechtbank in Leuven vorderde dinsdag een celstraf van vijf jaar, deels met uitstel, voor een zestiger uit Tielt-Winge. Die schoot met een luchtdrukpistool eerder naar het huis van zijn voormalige schoonzoon. Aan de basis lag een ruzie die jarenlang duurde over de verblijfsregeling van de kleinzoon van de beklaagde.

Op de dag van de feiten reed beklaagde Paul T. (66) onder invloed van alcohol naar de woonplaats van het slachtoffer. Daar schoot hij eerst in de lucht en daarna zeven keer op de gevel van het huis. Een vergunning voor het pistool had de beklaagde niet. Na de schoten haalde hij ook nog zijn duim over zijn keel als dreigement. Dat weet Belga.

De verdediging beschreef T. als een familieman, wat volgens zijn advocate ook de oorzaak was van zijn reactie. De man zou ook sterk onder de indruk geweest zijn van zijn aanhouding en het feit dat hij een enkelband om moest doen. Hij zou intussen niet meer drinken en zou bereid zijn om zich te laten controleren op alcoholgebruik op regelmatige tijdstippen. Zijn advocate vroeg een volledig uitgestelde straf, ook al heeft hij al een uitgebreid strafblad. Uitspraak op 19 maart.

Lees meer over