Youtuber Acid krijgt drie maanden cel met uitstel en moet 20.000 euro schadevergoeding betalen aan Reuzegommers

Nicolas Caeyers Acid

Youtuber Acid, ofte Nathan Vandergunst (24), werd deze donderdagvoormiddag door de Brugse strafrechter veroordeeld voor belaging. Dat leverde hem drie maanden cel met uitstel, 800 euro boete en een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro op.

Onlangs nam hij ook nog acteur Nicolas Caeyers op de korrel na zijn veroordeling voor de verkrachting van minderjarigen.

Hij verdiende deze straf volgens de rechtbank voor het 'exposen' van enkele Reuzegommers in de nasleep van de zaak-Sanda Dia, wisten ze bij HNB.

"Het gaat hier om 20.000 euro. Geld dat ik liever op de rekening van de familie van Sanda Dia had gezien. Money always wins in België. Deze veroordeling komt op mijn strafblad. Er staat nu een gevangenisstraf op, gelukkig met uitstel, dat heeft weinig impact in mijn branche. Het strafblad van die Reuzegommers na de dood van Sanda is nog blanco. Vreselijk. Ik ga dit voor de rest van mijn leven meedragen, maar ik ben trots op wat ik heb gedaan. Ik ga hier vandaag zeker ook nog een video over maken, mijn stijl verander ik niet. Ik ben wie ik ben”, reageerde Acid tegenover de VRT.

Acid heeft aangegeven om uiteindelijk niet in beroep te zullen gaan tegen de veroordeling. Hij overwoog dit eerst, maar laat dat plan uiteindelijk toch varen.

Lees meer over