Woonzorgcentrum trakteert zijn medewerkers op WC-papier

26 maart 2020 | 10u57 | Gepost door redactie
Woonzorgcentrum trakteert zijn medewerkers op WC-papier
In woonzorgcentrum Sint Bernardus te Bertem ontvangt elke medewerker vandaag een XXL-rol toiletpapier. Het is één van de acties die het woonzorgcentrum sinds het begin van de coronacrisis ondernomen heeft, om zijn personeelsleden een hart onder de riem te steken.
Het bericht Woonzorgcentrum trakteert zijn medewerkers op WC-papier verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De coronacrisis vraagt van ons allemaal het uiterste. Bewoners die beperkt worden in hun vrijheid en hun familie niet meer kunnen zien, personeelsleden worden geconfronteerd met het verdriet van bewoners en familieleden en voelen de extra druk om het evenwicht te houden tussen hun werk en gezinsleven. Naast oog voor de gevoelens van onze bewoners vinden we het minstens even belangrijk om een houvast te zijn voor onze medewerkers”, zegt Bart Coessens, directeur van wzc Sint Bernardus.

Belang van steun
“In samenwerking met de huispsychologe werd een traject uitgewerkt, waarbij we onze medewerkers wekelijks een aantal tips geven over ‘hoe omgaan met…’. Tijdens de briefings worden deze tips besproken en hebben medewerkers de mogelijkheid om hun twijfels en verzuchtingen te delen. Daarnaast worden er ook wekelijks traktaties voorzien om de sfeer erin te houden.”

Nuttig geschenkje
Reeds sinds het begin van de coronacrisis werden er initiatieven genomen om het personeel te bedanken voor hun extra inzet en inspanningen tijdens deze moeilijke periode. “Zo werd er al eens getrakteerd op een belegde broodjes en op hamburgers. Met deze nieuwe (ludieke) actie geven we het personeel een nuttig geschenkje, met een knipoog naar het huidig tekort aan WC-papier en hamstergedrag.”

Het bericht Woonzorgcentrum trakteert zijn medewerkers op WC-papier verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over