Win een luxueus kijkboek over de Tweede Wereldoorlog

Boek WOII
Ben je nog op zoek naar een geschikt eindejaarsgeschenk voor een van je geliefden? Wij helpen je gratis op weg! Deze en volgende week geven wij namelijk telkens tien exemplaren weg van het luxueuze kijkboek ‘De Tweede Wereldoorlog in 464 unieke foto’s’.

Dit boek is geen historisch naslagwerk of de zoveelste saaie herschrijving van de bekende geschiedenis van WOII. Nee, het is een luxueus boek met hardcover en 464 foto’s, gebundeld in honderden meeslepende pagina’s die lezers naar de keel grijpen. Het gaat over mensen die niet alleen de camera maar ook de dood in de ogen kijken. Een verzameling foto’s waarvan een deel nooit eerder in een boek werd getoond, met bekende maar ook vergeten veldslagen. Van het leed op en achter het front.

Alexander Bosschem, die als 7-jarig kind zelf de bevrijding van zijn dorp Assenede meemaakte, bleef nadien 25 jaar lang op een gepassioneerde manier foto’s over de Tweede Wereldoorlog verzamelen. Zijn levenswerk werd nu geordend in dit prachtige fotoboek met bij elke foto beknopt de bijpassende historische context. Met maar één doel: “Op we het nooit zouden vergeten”.

‘De Tweede Wereldoorlog in 464 unieke foto’s’ kost 32 euro in de boekhandels, maar dankzij Leuven Actueel kan je er eentje gratis en voor niks op de kop tikken. De enige voorwaarde is dat je de app van Leuven Actueel downloadt. De eerste tien personen die de app downloadden en een mailtje sturen naar redactie@leuvenactueel.be, krijgen een exemplaar opgestuurd. Mocht het deze keer niet lukken: volgende week maak je nog een kans.

 

Lees meer over