Walter 'Pico' Michiels zit al drie maanden in gevangenis

6 oktober 2021 | 17u28 | Gepost door redactieleuven…
Walter Michiels vorige zomer.
Walter 'Pico' Michiels (58), de gewezen acteur van F.C. De Kampioenen, zit sinds juli in de gevangenis. Hij moest zich verantwoorden in de correctionele rechtbank van Leuven, maar de zaak werd uitgesteld naar volgende lente. Het parket in Leuven hoopt de acteur eerst zo snel mogelijk te kunnen onderwerpen aan een psychiatrisch onderzoek. 

Het was een kwestie van tijd vooraleer Walter Michiels in de cel zou belanden. Afgelopen lente zette hij de boel aan zijn chalet regelmatig op stelten. In april zette hij een stuk bos voor zijn deur in lichterlaaie. Een maand later joeg hij een scoutsgroep de stuipen op het lijf in het bos door hen achterna te zitten met een bijl. Feiten waar de man voorlopig mee wegkomt. Het is een veroordeling door het Brusselse hof van beroep dat hem nu waarschijnlijk de das omdeed. Begin mei kreeg hij vijftien maanden effectieve celstraf voor enkele diefstallen in Leuven, drugsbezit en woonstschennis. Het lijkt erop dat hij die straf nu aan het uitzitten is sinds midden juli. Dat raakte woensdag bekend toen Michiels opnieuw terechtstond. Het was enkel zijn advocaat die opdaagde. 

Het parket hoopt om Michiels te laten onderzoeken door een psychiater. Verschillende pogingen in het verleden mislukte, maar nu hij in de gevangenis vertoeft, ziet de procureur haar kans schoon. De rechter zal in een tussenvonnis op 3 november een deskundige aanduiden. De zaak zal volgende maand 4 mei ten gronde gepleit worden. Michiels moet zich dan verantwoorden voor nieuwe feiten van winkeldiefstal en weerspannigheid. 

Lees meer over