Walter 'Pico Coppens' Michiels laat rottweiler vrouw vier keer bijten

Walter Michiels

Walter ‘Pico’ Michiels (58) riskeert zes maanden cel voor onopzettelijke slagen en verwondingen twee jaar geleden gepleegd in Tienen, zo meldt HLN. Hij ging wandelen met een rottweiler, die van een vriend was, tot die opeens uit het niets een vrouw tot vier keer toe aanviel. Michiels zit momenteel een celstraf uit voor andere feiten in de Leuvense hulpgevangenis.

De voormalige acteur van de succesreeks F.C. De Kampioenen was twee jaar geleden op bezoek bij zijn vriend J-M. W. (52) in Tienen. Michiels had opeens beslist om met diens rottweiler een ommetje te maken, dat dit niet goed ging aflopen werd al snel duidelijk. Toen Pico de straat overstak aan de Diestsesteenweg liep het al verkeerd. Het dier viel meermaals een vrouw aan op het zebrapad, Michiels zelf gebaarde van krommenaas en stapte verder. Het slachtoffer werd op verschillende plaatsen gebeten.

Haar advocaat verzocht om een schadevergoeding voor de opgelopen verwondingen en kledijschade. De procureur des Konings in Leuven vroeg zes maanden cel voor Michiels voor onopzettelijke slagen, daar hij de hond niet onder controle had. Zijn advocate ontkende of weerlegde de feiten niet, maar vroeg toch met vertrouwen de vrijspraak. Er zou volgens haar geen sprake zijn van opzettelijke slagen en verwondingen, omdat haar cliënt niet de vaste begeleider van het dier was. Michiels was er niet bij omdat hij zich niet durfde te vertonen gezien zijn “verwilderde toestand”. Indien hij toch schuldig zou worden bevonden werd een straf om uitstel gevraagd.

Voor zijn vriend werd er een verbod op het houden van dieren gevorderd en 2.000 euro boete. De vraag om het verbod kwam er omdat bij een huiszoeking in diens woning een puinhoop met onder andere uitwerpselen werd aangetroffen, geen geschikte omgeving voor een hond. De man kon leven met het verbod, de boete was een andere zaak gezien zijn financieel moeilijke situatie.

De straffen zullen gekend zijn op 2 mei. Exact twee dagen later staat Pico andermaal terecht in de Leuvense strafrechtbank. Het gaat onder meer over drugsgebruik, smaad het stelen van een reep chocolade en een blauwe Chimay, en het laten zien van zijn achterwerk.