Waar in het Leuvense en het Hageland kan je naar Rode Duivels kijken op groot scherm?

13 juni 2024 | 13u45 | Gepost door redactie
duivels

Maandag om 18 uur is het zover want dan spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK voetbal in Duitsland. Wanneer je liever supportert met vele anderen samen kan je op verschillende plaatsen in de regio gaan kijken op een groot scherm. Dat kan trouwens niet alleen maandag maar ook op zaterdag 22 juni ( 21 uur) en woensdag 26 juni (18 uur) .We zetten de locaties voor u op een rij. 

In Diest kunnen supporters onder de noemer Diest Duivelt terecht op de Grote Markt. Na de twee laatste wedstrijden staat er ook een afterparty op het programma. 

In Boutersem zorgt Boutersem United, samen met vzw Club91, voor een EK-terras (Oude Baan in Roosbeek). Maandag doen ze dat vanaf 18 uur, zaterdag 22 juni vanaf 19 uur en woensdag 26 juni vanaf 18 uur.

Ook in OC Strooien Dorp in Gelrode (Rillaarse Baan) zal er een groot scherm staan (maandag vanaf 17 uur, zaterdag 22 juni vanaf 20 uur en woensdag 26 juni vanaf 17 uur). 

In Hever (Boortmeerbeek) kan je dan weer naar Den Bosuil (Bieststraat 233) waar de deuren telkens een uur voor de aftrap openen. Daar wordt sowieso ook de finale op 14 juli op groot scherm vertoond. De Landelijke Gilde zal er voor de catering zorgen.

Hangar 3020 in Herent wordt ook omgetoverd tot EK-dorp. Een dj zorgt er voor de nodige ambiance voor de aftrap, er wordt gezorgd voor animatie en er is een foodcorner. (maandag 17 en woensdag 26 juni vanaf 18 uur en op zaterdag 22 juni vanaf 21 uur).

In Bierbeek zorgen Scouts Toekan voor een groot scherm in de Kerselaarlaan.

De Blauwmolenstraat in Holsbeek wordt versierd en voor elke match van de Rode Duivels is er een barbecue. Ook in het Klokhuis in Nieuwrode kan je terecht om de match te bekijken op groot scherm.

De Spiegelstraat in Tienen wordt ook omgetoverd tot een heuse voetbalstraat. Zowel bij de Opera Bar als By Pieter, Cotto en The Room kan je de matchen van de Rode Duivels op groot scherm volgen, net als bij Wilma op de Grote Markt. 

In de Begijnendijks deelgemeente Betekom tenslotte kan je terecht in sportcentrum De Tumkens (Pastoor Pitetlaan 30) waar het gemeentebestuur ook een stadiongevoel wil creëren. 

In Leuven zullen de wedstrijden in meerdere cafés op de Oude Markt op groot scherm uitgezonden worden, onder andere in café Plaza.  Ook Het Depot aan het Martelarenplein zorgt voor een groot scherm, inkom is betalend. Ook café Sport op het Martelarenplein doet mee.  Vzw HONK heet iedereen welkom aan hun groot scherm in de tuin in de Pieter Nollekensstraat 84 in Kessel-Lo, inkom is gratis en de opbrengt gaat naar de werking van de vzw. 

In Wilsele zullen de pintjes tijdens het EK koud staan in Café Afrit 20, Aarschotsesteenweg.

Volgens Kevin Vanderauwera, voorzitter van HoReCa Leuven, is er dit jaar niet zo veel leven in Leuven rond het EK voetbal. Ik heb ook eens nagevraagd bij Horeca Vlaanderen hoe het zit in andere provincies, maar ook daar is nog geen sprake van voetbalgekte. Daar kan misschien verandering in komen  als er een paar wedstrijden gewonnen worden, maar voorlopig loopt de horeca nog niet warm voor grote schermen en evenementen."
 

Lees meer over