Vzw Animal Rescue Service zoekt vrijwilligers voor regio Leuven

7 november 2023 | 09u42 | Gepost door annpeeters
Joris
Animal Rescue Service is een mobiel reddingsteam voor wilde dieren. Stad Leuven investeert in de uitbreiding van de werking en zoekt vrijwilligers.

De laatste jaren is het aantal hulpvragen in regio Leuven sterk toegenomen. Daarom zoekt Animal Rescue Service, in samenwerking met de stad, extra vrijwilligers om snel en gepast te kunnen blijven reageren op noodsituaties met wilde dieren.

Vrijwilliger

Als vrijwilliger ga je na een oproep ter plaatse om zieke of gewonde wilde dieren te vangen, je vervoert de dieren naar een vogel- en zoogdierenopvangcentrum en je helpt mee bij evenementen. Als er een oproep binnenkomt op het noodnummer, krijg je een bericht. Je beslist zelf of je op dat moment vrij bent of niet. Ervaring of studies met dieren zijn niet nodig, enthousiasme is wat telt. Animal Rescue Service zorgt voor opleiding en ondersteuning. 

Je hebt als vrijwilliger eigen vervoer en een rijbewijs B. Zo ben je snel ter plaatse bij een noodoproep en kun je (kleine) dieren vervoeren. Je geeft zelf aan hoeveel kilometer rond je woonplaats je wilt werken.

Infomoment

Interesse? Wees welkom op het infomoment voor kandidaat-vrijwilligers. Matthieu, coördinator van Animal Rescue Service, vertelt je alles over de job, de taken en de verwachtingen.

Wanneer: Donderdag 16 november 2023, 19 uur
Waar: Gemeenschapscentrum Bosstraat, Bosstraat 28, Wilsele
Inschrijven: Verplicht

Lees meer over