Vrouw (51) uit Aarschot riskeert zes maanden celstraf nadat ze minderjarige aanviel die haar dochter pestte

rechtbank

H.M. uit Aarschot zou in 2021 een 15-jarig meisje bij de haren hebben getrokken bij een schermutseling aan de bushalte. Hetzelfde agressief gedrag vertoonde ze bij een ander incident met een vrouw op café.

De 51-jarige vrouw uit Aarschot verscheen woensdagmiddag voor de rechtbank van Leuven op beschuldiging van fysieke mishandeling van een minderjarige. De verdachte zou een 15-jarig meisje hebben aangevallen en aan haar haren hebben getrokken, naar verluidt omdat dit meisje haar dochter pestte. In een afzonderlijk incident wordt de vrouw ook beschuldigd van het uittrekken van haren bij een andere vrouw, aldus HNB.

De dochter van de beklaagde zou al een jaar lang slachtoffer zijn geweest van pesterijen, wat de verdachte naar eigen zeggen mentaal niet meer aankon. Tijdens de zitting verklaarde ze onder tranen dat dit de aanleiding was voor haar gedrag. De advocaat van het slachtoffer benadrukte echter dat zijn cliënte slechts samen met de dochter van de beklaagde op school zat en niet degene was die pestte. De incidenten begonnen bij een discussie tussen de meisjes aan het einde van het schooljaar, die escaleerde bij een bushalte in Aarschot. De dochter belde haar moeder in paniek op. De moeder ging naar de bushalte, waar de 15-jarige nog aanwezig was. Tijdens de daaropvolgende woordenwisseling, waarbij de 15-jarige 'kutwijf' zou hebben geroepen, zou de verdachte het meisje hebben geduwd en gedurende 28 seconden aan haar haren hebben getrokken. Dit incident werd vastgelegd door een veiligheidscamera. De vrouw werd opgepakt en kreeg voorwaarden opgelegd, waaronder een verbod op het plegen van nieuwe strafbare feiten.

Deze voorwaarden werden echter geschonden tijdens een incident in een café, opnieuw in Aarschot. Een vrouwelijke kennis van de verdachte verklaarde dat deze haar ondanks haar tegenzin had gedwongen om te dansen. Toen de kennis weigerde, bleef de verdachte aandringen en werd uiteindelijk gewelddadig. Na een worsteling waarbij de man van H.M. tussenbeide kwam, zou de verdachte bovenop de vrouw zijn gaan liggen, haar T-shirt hebben gescheurd en een pluk haren uit haar hoofd hebben getrokken. Het slachtoffer verklaarde dat ze aanzienlijk leed had ondervonden door het incident, waaronder een kale plek op haar voorhoofd en publieke vernedering. Ze gaf aan een zware depressie te hebben overgehouden aan het voorval.

Tijdens de zitting betuigde de verdachte spijt en verklaarde dat de pesterijen van haar dochter haar mentaal hadden gebroken. Het openbaar ministerie eiste een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 400 euro. Daarnaast riskeert ze het betalen van schadevergoedingen aan de slachtoffers, welke enkele duizenden euro's kunnen bedragen. De uitspraak van de rechtbank wordt verwacht op 19 juni.

Lees meer over