Vrijdag flitsmarathon: 24 uur extra snelheidscontroles over het hele land

flits

Op vrijdag 19 april vanaf 6 uur ’s ochtends houden de Federale Wegpolitie en de Lokale Politie de 20e flitsmarathon. Gedurende 24 uur zal de politie de snelheid van weggebruikers op Belgische wegen extra controleren.  

Deze aangekondigde actie heeft als voornaamste doel bestuurders aan te moedigen om hun snelheid te matigen en zich altijd en overal aan de toegestane snelheidslimiet te houden. Veel bestuurders onderschatten nog steeds de gevaren die overdreven snelheid met zich meebrengt.    

Tijdens de vorige editie in november 2023 hield zo’n 6,19% van de gecontroleerde bestuurders zich niet aan de toegestane snelheidslimiet. Tijdens de editie in april vorig jaar overschreed zo’n 4,56% van de gecontroleerde bestuurders de snelheidslimiet.  

Verkeersveiligheid blijft een topprioriteit voor de Geïntegreerde Politie, daarom organiseert ze al voor de 20e keer deze preventie- en controleactie. Overdreven snelheid is nog steeds een van de hoofdoorzaken van verkeersongevallen, samen met rijden onder invloed en gsm-gebruik achter stuur.  

 

Lees meer over