Voka fietst voor Ouders van Verongelukte Kinderen

fietsers
Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zet als partner mee haar schouders onder het initiatief ‘Bike for Life', dat plaatsvindt van 2 tot en met 30 november 2020. ‘Bike for Life’ wil mensen stimuleren om zich een maand lang met de fiets naar het werk te verplaatsen voor het goede doel. De opbrengst van deze eerste editie gaat naar Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw. ‘Bike for Life’ is een campagne van ‘Bike to Work’, het motivatieprogramma van de Fietsersbond vzw dat fietsen naar het werk aanmoedigt.

Al fietsend goed doel steunen

Met hun nieuwe campagne ‘Bike for Life’ biedt ‘Bike to Work’, een initiatief van de Fietsersbond vzw om het gebruik van de fiets voor woon-werkverplaatsingen te stimuleren, werkgevers en werknemers de mogelijkheid om al fietsend hun goed hart te tonen. De campagne ‘Bike for Life’ vindt plaats van 2 tot en met 30 november 2020 en staat voor een maand lang fietsen naar het werk. Het initiatief heeft als doel de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren en duurzame mobiliteit te promoten, maar levert in de eerste plaats een belangrijke steun aan een goed doel.

Streven naar meer verkeersveiligheid

Voor deze eerste editie van ‘Bike for Life’ werd gekozen voor Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw (OVK-SAVE vzw) een lotgenotenorganisatie van families van (jonge) verkeersslachtoffers die zich inzet voor meer verkeersveiligheid. OVK-SAVE vzw spoort steden en gemeenten actief aan om meer te investeren in verkeersveiligheid, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren deelnemen aan het verkeer. OVK-SAVE vzw is onder andere gekend van de zogenaamde SAVE-borden, die plaatsen aanduiden waar een jongere omkwam in het verkeer. Door OKV-SAVE vzw naar voor te dragen als goed doel, wil ‘Bike for Life’ actief bijdragen aan een verkeersveiliger Vlaanderen.

Voka: partner in duurzame mobiliteit

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is een van de trotse partners van de campagne ‘Bike for Life’. “Dit engagement ligt volledig in lijn met wat Voka al sinds jaar en dag verricht rond thema’s als mobiliteit en duurzaamheid”, verduidelijkt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “We willen bedrijven sensibiliseren en enthousiasmeren om duurzame mobiliteit te stimuleren bij hun werknemers. Een stijging van de fietsverplaatsingen van en naar het werk, vermindert de filedruk. We koppelen mobiliteit aan een maatschappelijk belang rond duurzaamheid, levenskwaliteit en beter bewegen. Voka onderstreept dat belang en wil een rolmodel zijn voor andere bedrijven.”

Naast Voka, zijn ook Unizo, Slim naar Antwerpen, Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw, de provincie West-Vlaanderen en Bosch eBike Systems partner van ‘Bike for Life’.

Deelnemen?

Om als onderneming deel te nemen aan de ‘Bike for Life’-campagne moet de werkgever eerst lid zijn van ‘Bike to Work’. Echter, ook geïnteresseerden wiens werkgever niet deelneemt aan ‘Bike to Work’ kunnen zich inschrijven, en dit door zich te linken aan een van de partners van het ‘Bike for Life’-project.  Bovendien kunnen ook mensen die thuiswerken deelnemen aan het initiatief. Schrijf je in, maak een fietsroute in de buurt en fiets mee voor veiliger verkeer.

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 oktober. Meer informatie is terug te vinden op www.bikeforlife.be. Voor vragen en meer info: info@biketowork.be.

Lees meer over