Vlaams Belang eist onmiddellijke verwijdering tweetalige verkeersborden

Overtreding taalwet in Ninde Tremelo 2
Bij signalisatie van wegenwerken in Tremelo wordt de taalwetgeving flagrant geschonden. Dat kon de lokale Vlaams Belang-afdeling vaststellen. “We eisen van de bevoegde N-VA schepen onmiddellijke actie” stelt Vlaams Belang-woordvoerder Stijn Hiers, die bij het Vast Comité voor Taaltoezicht een klacht zal indienen tegen de gemeente en de schepen voor Openbare Werken Nick De Rijck (N-VA).

"De taalwetgeving omtrent de wetgeving van openbare orde is duidelijk: signalisatie bij wegenwerken dient te gebeuren in de taal van het gewest. In Vlaanderen is dat dus enkel en alleen in het Nederlands. Nochtans worden bij werken aan de Barbarastraat in Ninde, op de grens van Tremelo met Keerbergen, de omleidingsborden in twee talen (Frans-Nederlands) voorzien. Totaal onwettig” zo zegt het Vlaams Belang dat de inbreuken vaststelde. “Het is bijzonder bedenkelijk dat dit zomaar kan onder de auspiciën van een bevoegde N-VA-schepen. Als zelfs bij die partij het Nederlandstalig karakter van Tremelo-Baal niet meer belangrijk is”, klonk het bij Hiers.

“We eisen van de gemeente dan ook dat de onwettige verkeersborden per direct worden vervangen door Nederlandstalige borden, zoals het hoort in een Vlaamse gemeente” zegt de woordvoerder. “Als boetedoening kunnen de gemeente en de bevoegde schepen misschien ook een financiële bijdrage leveren aan het boetefonds van TAK – het Taal Aktie Komitee. Ik bezorg ze met plezier de juiste gegevens.”

Daarnaast laat de Vlaams Belang-afdeling ook weten klacht in te dienen bij het Vast Comité voor Taaltoezicht (VCT) dat moet waken over de correcte naleving van de taalwetten door openbare besturen.

Overtreding taalwet in Ninde Tremelo

Lees meer over