Verlichting fietssnelweg F24 geplaatst, binnenkort laatste asfalteringswerken

fietssnelweg
Binnenkort is het zover, dan is het eerste stuk van de F24 afgewerkt en fiets je vlot en veilig van Leuven station naar Boutersem.
Op de F24 wordt er nog altijd hard gewerkt tussen de Hoegaardsestraat (Leuven) en de Boststraat (Boutersem).

Op het segment tussen Leuven en Bierbeek worden de voorbereidende werken voor de toplaag asfalt uitgevoerd. Waterleidingen werden aangepast, funderingen gelegd en grasdallen geplaatst. Tussen Bierbeek en de Boststraat in Boutersem is alles al klaar voor de toplaag. De toplaag wordt eind mei-begin juni in één beweging over de twee segmenten gelegd.
brug

Ook de fietsbrug begint zijn finale vorm aan te nemen. Er werd gezorgd voor een vlotte asfaltovergang naar de Rijsmortelstraat en naar de fietssnelweg ter hoogte van de Eikenboomlaan. Aan één kant van de brug werden de keermuren al geplaatst. Verder wordt de brug nog afgewerkt met leuningen. Sinds deze week is Fluvius gestart met het plaatsen van de verlichtingspalen. De verlichting op de F24 is vleermuisvriendelijk en wordt in de nacht gedoofd. Dit omwille van het natuurgebied waar de fietssnelweg langs loopt.

verlichting

Al zin om met je fiets de F24 te gaan verkennen?

Nog even geduld, want het einde van de werken is voorzien voor begin juni. Tijdens deze laatste maand worden er belangrijke asfaltwerken uitgevoerd. Hierbij is het heel belangrijk om de fietssnelweg niet te betreden. Bij het aanleggen van de toplaag mag er zo weinig mogelijk druk op de asfalt komen om de kwaliteit te garanderen

Lees meer over