Verkeer over één enkel spoor tussen Holsbeek en Aarschot door defecte trein in Wezemaal

Defecte trein in het station van Wezemaal
De trein die vertrok uit Hasselt en naar Leuven reed, viel deze maandag om 13 uur stil in Wezemaal. Hierdoor wordt het spoor momenteel geblokkeerd, er is een locomotief onderweg om deze te slepen. Drie treinen staan vast.

De trein van Hasselt naar Leuven viel stil aan de perrons van het station van Wezemaal. "Het defect is te wijten aan tractieproblemen. Het gaat om problemen met de aandrijving waardoor de trein niet terug opgestart raakt. Er vertrok een hulplocomotief vanuit Leuven en deze is momenteel de trein aan het trekken. Alle reizigers in de bewuste trein stapten af in Wezemaal en konden er op het andere spoor op andere verbindingen overstappen", aldus woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel, Thomas Baeken.

Achter de trein stonden een goederentrein, een locomotief en een trein met reizigers die was vertrokken uit Tongeren en die onderweg was naar Gent-Sint-Pieters stil. Momenteel is één spoor tussen Holsbeek en Aarschot belemmerd door de defecte trein, waardoor de treinen op deze lijn hierover moeten rijden. Dit brengt vertragingen van vijf à tien minuten met zich mee.

Lees meer over