Verdachte van moord op thuisverpleger zou aan psychoses geleden hebben

29 december 2023 | 11u26 | Gepost door redactie
moord

Er raakte meer bekend omtrent de 27-jarige dader van de moord in Kessel-Lo op thuisverpleger Emmanuel (43). Zo zou de dader lijden of geleden hebben aan psychoses en was hij vaak onder invloed van drugs en alcohol.

De twintiger uit Leuven, is afkomstig uit Bertem en hij woonde de afgelopen jaren boven een café op de Oude Markt, tot de zomer. Zo meldde HLN. Hij moest er ophoepelen nadat hij deze zomer een collega van het café waar hij werkte naar een park lokte en de keel poogde over te snijden. Aan de oorzaak zouden roddels tussen collega’s hebben gelegen. De politie kwam hem snel op het spoor, maar hij kwam in de loop van de herfst terug op vrije voeten. Daarna verhuisde hij terug naar zijn ouders in Bertem.

Op één of andere manier mocht verdachte J.S. de voorbije weken opnieuw vertoeven in het café op de Oude Markt. Hij had het ondertussen bijgelegd met de andere werknemer die hij had aangevallen.

Uit de autopsie, deze donderdag uitgevoerd, kwam aan het licht dat hij met slagen op het hoofd om het leven zou zijn gebracht. In het belang van het gerechtelijk onderzoek besliste het Leuvense parket om hier geen verdere commentaar op te geven.

De twintiger kwam zichzelf deze dinsdag aangeven bij de Leuvense politie en gaf toe aan de oorzaak te liggen van het overlijden van de thuisverpleger. Sindsdien weigert hij nog iets te zeggen. De onderzoeksrechter hield hem aan voor moord, de raadkamer beslist op 2 januari over zijn voorlopige hechtenis.

Slachtoffer kende dader

In Bertem wordt er over niets anders meer gesproken dan over de moord en daar is men duidelijk: de moordenaar kende het slachtoffer. "Emmanuel werkte in het weekend ook geregeld in een wzc in Bertem. Hij kende het slachtoffer, gaf hem te eten en soms ook onderdak als dat nodig was. Het ziet ernaar uit dat zijn goed hart hem de das heeft omgedaan." Men wist daar ook te vertellen dat J.S. al geruime tijd van het juiste pad af was en dat wat nu gebeurd is, er vroeg of laat zat aan te komen.

Lees meer over