Treinverkeer tussen Leuven en Aarschot onderbroken tijdens werken station Wezemaal

station

In het weekend van 13 en 14 juli zijn er infrastructuurwerken aan het station Wezemaal, waarvoor het treinverkeer lamgelegd wordt.

Tijdens het weekend van 13 en 14 juli bouwt Infrabel onder meer de tijdelijke voetgangersbrug (met fietsgoot) over de sporen. Voorts werken ze verder aan de aanleg van beide perrons (kant Aarschot). Er worden dat weekend werfkranen en machines ingezet en er zal ook werfverkeer zijn.

Omwille van de veiligheid zal de volledige stationsomgeving - dus ook de overweg - tijdens het weekend van 13-14 juli afgesloten zijn voor iedereen, dus eveneens voor voetgangers en fietsers. Zij kunnen dan het tunneltje 'pad onder ’t spoor' gebruiken. De omleiding wordt ter plaatse aangeduid. De Kruisboogstraat zal niet toegankelijk zijn op het moment dat er aan de achterzijde van het perron wordt gewerkt.

Na het werkweekend kunnen de voetgangers en fietsers opnieuw via de overweg passeren. De voetgangersbrug zal nu nog niet in dienst gaan maar in een volgende fase. Er moeten eerst nog een aantal noodzakelijke werken in de werfzone gebeuren om een veilige toegang van de brug naar de perrons, fietsenstalling en omliggende wegenis te realiseren. Wanneer de voetgangersbrug kan worden gebruikt, zal Infrabel hierover communiceren en dan zal de overweg ook worden afgesloten voor voetgangers en fietsers.

De werkzaamheden in Wezemaal kaderen in het gezamenlijk mobiliteitsproject van Infrabel, TUC RAIL, NMBS, De Lijn, de gemeente Rotselaar en de Provincie Vlaams-Brabant. Dit omvat onder meer de vervanging van de overweg Langestraat door een wegtunnel voor alle verkeer, de verhoging en vernieuwing van de perrons, de vernieuwing van de onthaalinfrastructuur in het station, de herinrichting van de stationsomgeving én de aanleg van de fietssnelweg F25 met fietsbrug over de Langestraat tegen het najaar van 2025.

Treinverkeer en andere infrastructuurwerken

Tijdens het weekend van 13-14 juli zal het treinverkeer onderbroken zijn tussen Leuven en Aarschot (in beide richtingen). NMBS voorziet een aangepaste treindienst met vervangbussen voor de reizigers.

Infrabel maakt van deze spoorlijnonderbreking gebruik om komend weekend nog andere infrastructuurwerken uit te voeren. Zo vernieuwen we een perronspoor in het station Aarschot, voeren we onderhoudswerken uit aan de sporen en wissels in Holsbeek, werken we aan de seininrichting en aan de brug Vuntcomplex.

Ook tijdens de weekends van 20-21 en 27-28 juli voert Infrabel werken uit in Aarschot en Holsbeek en werkt het aan de seininrichting. Tijdens deze beide weekends zal er ook een aangepaste treindienst zijn met vervangbussen voor de reizigers.

 

Lees meer over