Trajectcontrole moet kruispunt van zwarte lijst halen

28 februari 2022 | 19u19 | Gepost door redobra@telenet.be
Gevaarlijk kruispunt Rillaar Schoonderbuken
Het kruispunt van de Schoonderbukenweg met de Hoensberg en de Schransstraat op de grens van Rillaar, Schoonderbuken en Tielt-Winge wordt veiliger door het plaatsen van camera's.

Er komt een oplossing voor het kruispunt dat al enkele jaren op de zwarte lijst staat van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het betreft het kruispunt van de Schoonderbukenweg in Rillaar met de Hoensberg en Schransstraat van Schoonderbuken. Op 16 april 2011 werd hier een wake gehouden voor het dodelijk ongeval van een 65-jarige man uit Rillaar. Dit werd georganiseerd door de N-VA-afdelingen van Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem.

Daarbij werd ook de eis gesteld om hier een rondpunt aan te leggen om zo de snelheid van het verkeer dat van de E314 op grondgebied Tielt-Winge komt te breken. Maar dat rondpunt is er nooit gekomen. Wel werd, in overleg van de beide steden met het Agentschap Wegen en Verkeer(AWV), beslist om er een snelheidsbeperking op de Schoonderbukenweg in te stellen met daarbij ook nog verkeersborden die oplichten bij het naderen van een voertuig.

Maar het kruispunt bleef op de zwarte lijst van kruispunten sta, zelfs op de top 20 in Vlaanderen. Omdat er nog steeds gezondigd wordt op de snelheid, voor wagens komende van de E314, werd  nu beslist om hier een traject controle te plaatsen en dit tot aan de verbinding met de Diestsesteenweg. Door de extra budgetten die Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) nu heeft vrijgemaakt zal deze traject controle snel kunnen geïnstalleerd worden. De bestuurders op de Schransstraat zijn alvast hierbij gewaarschuwd.