Tourdebutant Kobe Goossens droomt van Alpe d’Huez

Kobe Goossens
De Baalse wielrenner Kobe Goossens (25) start vrijdag in zijn eerste de Ronde van Frankrijk. Hij moet zijn kopman bij Intermarché-Wanty-Gobert, de Zuid-Afrikaan Louis Meintjens, bergop bijstaan, al mag hij ook enkele ritten zijn eigen kans gaan.

"Ik kreeg corona in februari en was meer dan een maand out, daarna volgde een zware val in de Ronde van het Baskenland. Toch ging ik er steeds van uit dat ik deze Tour de France ging rijden ondanks een voorbereiding die niet honderd procent was. Ik kon de voorbije twee maanden wel doen wat ik wou met een prima stage in Andorra en de Dauphiné Libéré kon ik goed mee. Ik heb enkele dagen goed gerust en voel me klaar”, aldus Kobe die dinsdagavond in het Deense Kopenhagen aankwam.

Nadat eerder onder meer Tim Declercq van Quick-Step Alpha Vinyl forfait moest geven met corona, zat de schrik voor een positieve coronatest er toch stevig in bij het peloton. Kobe kreeg woensdag het bevrijdende nieuws: zijn PCR-test was negatief. De deelname aan de Tour is dus een feit. Dat doet hij met een duidelijke taak. "Ik moet onze Zuid-Afrikaanse klimmer Louis Meintjens bijstaan bergop en hoop enkele keren mijn kans te krijgen. De rit naar Alpe d’Huez zegt me iets, maar ik zal daarin zeker niet alleen zijn. Ik mik zelf op de ritten net voor en net na de tweede rustdag, dus die naar Châtel – Les Portes du Soleil en Megève", klinkt het. Hij heeft ook enkele renners in gedachten die het goed gaan doen deze tour. "Van de landgenoten verwacht ik wel wat van Wout Van Aert en Dylan Teuns. Om deze Tour te winnen mik ik op de Deen Jonas Vingegaard”, besluit hij. 

Goossens deelt de kamer tijdens de Tour de France met de Nederlander Taco van der Hoorn.

Lees meer over