Thibau Nys heeft het gelapt en is wereldkampioen veldrijden bij de beloften

Thibau Nys
De 20-jarige Thibau Nys heeft het gelapt en is wereldkampioen bij de beloften geworden in het Nederlandse Hoogerheide. Nys reed zo goed als de volledige wedstrijd alleen op kop. De foto is louter illustratief. 

Nys reed zowat de hele koers alleen. Al in de eerste ronde gaat hij er vandoor en alleen de Nederlander Del Grosso kan aanvankelijk nog mee maar ook hij moet afhaken. Samen met de Belgen Verstrynge, titelverdediger Wyseure en Meeussen moet Del Grosso mee achtervolgen. 

Uiteindelijk moet ook Verstrynge eraf en proberen de drie anderen tevergeefs in te lopen op Nys. Na ronde 5 bedroeg hun achterstand bijna 30 seconden.

Net als zijn vader Sven destijds wint Thibau het wereldkampioenschap bij de beloften. 

"Ik ben trots. Ik heb het zelf mogen ervaren en als je die emotie kan delen met je zoon is dat fantastisch. Ik krijg altijd nog de beelden terug van dat kleine ventje die in zijn speeltuin croste. Ik zou het niet gekund hebben op die leeftijd", reageerde de papa bij onze collega's van Sporza waar later ook zoon Thibau reageerde op zijn overwinning. 

"Ik kan het nog niet vatten, ik wou dit zo graag. Mijn seizoen was al geslaagd, het hoefde niet echt maar ik zou wel teleurgesteld geweest zijn indien het niet zou gelukt zijn", vertelde hij aan de collega's.

Het brons is voor Witse Meeussen en Tibor Del Grosso kwam als tweede over de eindmeet maar de regenboogtrui is dus voor Thibau Nys uit Baal. 

Bij de junioren dames was het goud voor de Canadese Isabella Holmgren, de dames elite beginnen er straks aan om 15 uur en zondag is er nog de titanenstrijd tussen Wout Van Aert en Mathieu Vander Poel. 

Lees meer over