The Fast Food Kings willen Belgian Blues Challenge kapen

Fast Food Kings1

The Fast Food Kings, een fifty/fifty Leuvens-Tiense band, selecteerde zich voor de finale van "The Belgian Blues Challenge”. De winnaar van deze contest vertegenwoordigt volgend jaar ons land in Polen voor de "European Blues Challenge".

De vier heren, Rico Ulens (Kessel-lo), Wim Degeest (Pellenberg) en de Tienenaars Marc Thomas en Toon Desiron zijn stuk voor stuk gepassioneerde en geroutineerde muzikanten. Samen hebben ze ruim anderhalve eeuw podiumervaring op hun conto staan in diverse combinaties. “Die twee mannen uit Leuven zochten in 2019 bij ons een ritmesectie om samen blues te spelen”, vertelt Rob over de nieuwe groep. “We kennen mekaar natuurlijk al veel langer. Vroeger hebben Rico en ikzelf nog samen gespeeld met Ben Crabbe & The Floorshow.” De plannen moesten helaas worden opgeborgen door de coronapandemie. Na een maandenlange afwezigheid gingen alle remmen los.

Lees verder onder de foto.
Rob_2

Thomas: “Samen ontwikkelden wij iets magisch in de combinatie van een warme zangstijl, vlijmscherpe solo’s, afgewisseld met harp (diatonische mondharmonica) en noodzakelijke ingrediënten voor een goeie blues. Wij, de Tienenaars (glimlach) ondersteunen met een ijzersterke ritmesectie. Wij zijn enorm vereerd dat wij geselecteerd zijn voor dit gerenommeerd event, waarin wij het opnemen tegen meestal professionele muzikanten. Uiteindelijk komen wij uit een selectie van een paar honderd deelnemende bands.”

De finale van de Belgian Blues Challenge grijpt plaats op zaterdag 15 oktober in Oud Turnhout. De winnaar vertegenwoordigt België volgend jaar in het Poolse Warchau op de "European Blues Challenge".

“Wij werkten het laatste jaar hard aan blues nummers met een eigen signatuur en dat resulteert vandaag in onze eerste single “Howling at the Blue Moon”, vertelt Marc Thomas. De single is te bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=rMcTW1WmWwk of te beluisteren op Spotify en te koop op iTunes.

Lees verder onder de foto.
Fender
Rechts op de foto staat de vermaarde Fender uit 1970 met links ervan een eigentijds broertje

Marc: “Als bassist hou je je bescheiden op de achtergrond om ‘fond’ te geven zodat de solisten goed kunnen ‘soleren’. Zelf speelt hij nog steeds op een Fender, een beestje dat ondertussen 52 jaar lentes telt.

Blues zit de jongste jaren echt wel opnieuw in de lift. De challenge is voor de groep een ideale gelegenheid om zich kenbaar te maken bij organisatoren. Wil je hen boeken: thefastfoodkings@gmail.com. Meer info vind je ook op https://www.facebook.com/TheFastFoodKings/

Lees meer over