The Chemical Brothers, eerste naam voor Suikerrock 2022

18 februari 2022 | 08u19 | Gepost door rik.poulman@te…
Na de allergrootste festivals zoals Glastonbury, Coachella en Rock Werchter, nu ook in Tienen. (Beeld: Suikerrock)

Suikerrock vindt dit jaar voor het eerst plaats op zijn nieuwe locatie, het fabrieksterrein van de Tiense Suikerraffinaderij, van 28 tot 31 juli. De eerste naam op de affiche is vandaag bekend gemaakt: het Britse DJ-duo The Chemical Brothers.

The Chemical Brothers komen op zaterdag 30 juli met hun ‘mind blowing’ live show naar Tienen. Na headline spots op de allergrootste festivals zoals Glastonbury, Coachella en Rock Werchter komt het iconische Britse DJ-duo naar het gloednieuwe festivalterrein. De organisatie belooft een onvergetelijke avond, “een extravaganza van hallucinerende videobeelden, in combinatie met een spectaculaire licht- en lasershow en special effects” maakt dit één van de beste live shows van de planeet.

The Chemical Brothers zijn één van de invloedrijkste elektronische acts ooit. Debuutalbum ‘Exit planet dust’ verscheen al meer dan 25 jaar geleden, maar wordt nog steeds beschouwd als één van de beste dance platen aller tijden. Samenwerkingen met o.a. Q Tip, The Flaming Lips en Noel Gallagher leverden classics op zoals ‘Galvanize’, ‘The golden path’ en  ‘Let forever be’. Maar het zijn vooral de floorfillers die The Chemical Brothers onsterfelijk maken. Dansvloerkrakers zoals o.a. ‘Hey boy, hey girl’, ‘Block Rockin' Beats’, ‘Do it again’, ‘Go’ en ‘Gotta keep on’ zijn een aanslag op lijf en leden, en staan garant voor een uitzinnig dansende massa!

Boek meteen je ticket via deze link: https://suikerrock.tickoweb.be/selection. Meer namen volgen binnenkort.