Stein wint derde quiz én etentje

Stelplat zoekt (amateur)chefs
Tien weken lang lanceren we iedere week op maandag een quiz via onze nieuwe app Leuven Actueel. Stein uit Heverlee mag zich de trotse winnaar noemen van de derde quiz én een etentje in Het land aan de overkant.

Elke wedstrijd bestaat uit één of meerdere meerkeuzevragen en één schiftingsvraag: wie alle vragen juist beantwoordt en het juiste antwoord op de schiftingsvraag het dichtst benadert, wint een etentje in afwisselend Het land aan de overkant, Brasserie 500 en St-Jean. De bonnen blijven één jaar geldig, zodat je voldoende tijd hebt om je bon te verzilveren na de verplichte coronasluiting.

Vorige week werd de derde quiz gelanceerd, en die won Stein uit Heverlee. Hij beantwoordde alle vragen juist:

- Welke gevestigde waarde trekt niet weg uit Leuven? Juist antwoord: Schoenen Mertens in de Mechelsestraat

- Wanneer en waarom werd de eenheidstijd ingevoerd? Juist antwoord: Door het spoorwegnet in 1892

- Welke school in de Leuvense regio moest de deuren niet sluiten vanwege corona? Juist antwoord: Basisschool Heilig Hart in Heverlee

Daarnaast benaderde Stein het correcte antwoord op de schiftingsvraag het dichtst. Hoe vaak zal de app van Leuven Actueel op zondagavond 8 november om 22 uur gedownload zijn? Het juiste antwoord was 2.498, Stein gokte op 2.500 downloads. Daarmee won hij een etentje van 150 euro in Het land aan de overkant in Heverlee.

In totaal hadden twee op drie quizzers alle meerkeuzevragen juist. Wil jij ook deelnemen aan de wedstrijd en kans maken op een gratis etentje? Neem dan nog tot zondagavond 20 uur deel aan de vierde quiz via onze app Leuven Actueel. Die kan je downloaden via Google Play Store (Android) of iOS (Apple). Nadien volgt er telkens een nieuwe wedstrijd op maandag.

Lees meer over