Stan Van Samang legt zijn ziel bloot in VRT-programma: "Na de affaire-Eveline durfde ik niet meer naar de bakker"

17 november 2023 | 11u23 | Gepost door annpeeters
Stan
Zanger Stan Van Samang doet zijn eerste reis naar Dublin opnieuw over voor het VRT1-programma ‘Mijn eerste reis'. Bij momenten is hij erg emotioneel en laat hij in zijn ziel kijken. 

Programmamaker Kobe Ilsen trekt samen met Stan van Samang naar Ierland voor een tocht van 127 kilometer met 3200 hoogtemeters. 25 jaar geleden deed Stan deze tocht voor het eerst, hij was toen 19 jaar.

Nu haalt hij in het televisieprogramma herinneringen op van de tocht die hij toen helemaal alleen deed. Hij vertelt onderweg dat hij gelukkig is met zijn vrouw en twee kinderen en dat hij professioneel kan doen wat hij het liefste doet. De rol van papa ligt hem als gegoten, hij leeft voor zijn zoon Lenny en dochter Stella. 

Topmoment

Een topmoment in het programma was de ontmoeting met de Ierse zanger Luka Bloom (68). Ze musiceerden samen en spraken af om op 19 november samen op het podium te staan in het Leuvense Depot.

Dieptepunt

Drie jaar geleden barstte de zaak-Eveline los, een man uit Gent ontfutselde bij verschillende bekende Vlamingen naaktfoto's. Ook Stan Van Samang trapte in zijn val  en er gingen naaktfoto’s van de zanger viraal. Een dieptepunt, maar een onderwerp dat Stan niet uit de weg gaat.

"Er is maar één manier om daarmee om te gaan: hoofd omhoog, borst vooruit en de storm in. Rechtdoor, maar dat is niet de makkelijkste oplossing. Het is de moeilijkste", zegt Stan Van Samang.

Hoe ga je naar de bakker de dag nadien? “Niet. Dat heeft lang geduurd. Ik zou durven zeggen: soms nog. Je voelt altijd de blikken en nu voelen die blikken soms helemaal anders. Dat is zo en dat is niet fijn, maar daar kan ik niets aan veranderen, wat ik ook doe. Aan de schoolpoort: ook dat was niet prettig, nee. Maar nogmaals: het is nu eenmaal zo. Ik word daar helaas nog heel vaak op gewezen door mensen die het nodig vinden om dat te doen. Ik vind dat niet nodig. Ik vind dat vooral mijn probleem. Ons probleem. Het moeilijkste is mij toch mijn gezin dat mij alles waard is, dat daar onder te lijden had, heeft en zal hebben. Dat vind ik heel moeilijk. Dat is iets waar je niet trots op bent en wat voor de rest van je leven aan je naam hangt."

Lees meer over