Speurtocht naar verdwenen Joran gaat dit weekend verder: "We maken ons zorgen", zegt de mama

Joran Steenwinckel Outgaarden

Er is nog altijd geen spoor van de 25-jarige Joran Steenwinkel uit Hoegaarden. De man verdween in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 januari. “Joran is een heel lieve, zachtaardige jongen die het allemaal goed bedoeld. Vroeger was hij bij de jeugdbeweging, de Chiro, en ook nu nog is hij actief in het jeugdhuis. Hij kent ook heel veel mensen en iedereen kent hem”, zegt mama Heleen Donvil (42).

Zelf woont Heleen in Bree. “Joran woont in Hoegaarden maar we hebben veel contact met elkaar. Die woensdagavond verwachtte hij ons nog want we zouden bij hem op bezoek gaan. Ook zijn grootmoeder kwam dagelijks bij hem langs. De laatste tijd was hij meer op zichzelf gekeerd, maar de manier waarop hij nu verdween, zonder sleutels, identiteit of jas, verontrust ons.”

De politie deed al een nationale oproep “Omdat ze zelf geen afgebakend zoekgebied hebben, kunnen ze geen actie ondernemen. Daarom is het aan ons om te blijven zoeken. We hopen op zoveel mogelijk tips en hulp van mensen om ons hierbij te helpen. Een zoekactie starten is natuurlijk niet gemakkelijk en het was ook een stukje fingerspitzengefühl. Gelukkig kregen we hulp van de lokale politie om de zoekactie te organiseren. Zaterdag gaan we aan de hand van de kaarten en een stratenplan uitbreiden en mensen in groepen opdelen.”

Zo’n 100 man hielpen al bij de zoektocht naar Joran. “Van de bakker, die koffie en chocoladekoeken bracht, tot anderen die soep hadden gemaakt om uit te delen. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen elkaar helpen. Er zijn anderen die hun speurhonden inzetten, zaterdag zal een duikploeg de waters in Hoegaarden doorzwemmen. Ook werd er al met een helikopter gezocht. Het is ongelofelijk hoe iedereen meeleeft en mee wil helpen. We hebben nu al in Hoegaarden, Meerdaelwoud en Binkom gezocht. Morgen gaan we het rond Hoegaarden en Groot-Hoegaarden houden, zowel de holle wegen als de veldwegjes. Joran houdt namelijk wel van wandelen. We hopen echt op dit weekend, want vanaf maandag is het natuurlijk voor velen terug naar het werk gaan en dan zijn we met veel minder om te zoeken.”

Joran heeft lang bruin haar en is 1,76 meter. groot. Heb jij Joran gespot? Laat het dan zo snel mogelijk weten aan de politie op het nummer 0800-303.00