Scholen zijn waakzaam na uitbraak in Bekkevoort

leerling
Zaterdag werd Bekkevoort geconfronteerd met 52 coronabesmettingen in de basisscholen ‘t Scholeke en De Verre Kijker. Ook buiten Bekkevoort lijkt het aantal besmettingen in scholen een probleem te worden. Daarom zijn de scholen in onze regio extra alert.

In Bekkevoort hebben één op de drie leerlingen en leerkrachten intussen positief getest op Covid-19. Daarom heeft de gemeente samen met Agentschap Zorg en Gezondheid besloten om alle basisscholen op haar grondgebied - ‘t Minnepoortje, De Verre Kijker en ‘t Scholeke - preventief te sluiten. Daarbij moeten de leerlingen, leerkrachten én ouders minstens drie dagen thuis blijven.

50 Vlaamse scholen (gedeeltelijk) dicht

In heel Vlaanderen worden alsmaar meer scholen gedwongen te sluiten na de forse stijging van het aantal coronabesmettingen. Zo kondigde Hasseltse school HAST vandaag aan haar deuren te sluiten tot minstens 1 februari naar aanleiding van elf positieve testen. Intussen zijn er 50 scholen volledig of gedeeltelijk dicht waarvan de meeste basisscholen.

Opschorting buitenschoolse activiteiten

Gisteren besliste Peter Reekmans, burgemeester van Glabbeek, in overleg met de gouverneur om de buitenschoolse activiteiten voor -13 jaar tijdelijk te verbieden tot aan de krokusvakantie. Reekmans roept zijn collega’s van de buurgemeenten op om hetzelfde te doen.

Ook kabinet Weyts hanteert dezelfde strategie. Vandaag heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samengezeten met jeugdminister Benjamin Dalle (CD&V) om het verbod op buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder dertien jaar op te schorten. Zo zouden sportclubs en jeugdverenigingen een rol spelen in de massieve verspreiding van het coronavirus in scholen. Morgen zou er een beslissing vallen.

Ook in de regio's Leuven en Hageland zijn de scholen alert. 

Lees meer over