Satellieten goed zichtbaar door heldere hemel

24 April 2020 | 00u46 | Gepost door redactie
Satellieten goed zichtbaar door heldere hemel
Tussen 21.55 uur en 21.59 uur vlogen donderdagavond 60 satellieten van Elon Musk zichtbaar van west naar oost over ons land. SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk, lanceerde woensdag de Starlink-satellieten in een baan om de aarde. Omdat er bijna geen bewolking was, kon je de satellieten als een trein door de hemel zien […]
Het bericht Satellieten goed zichtbaar door heldere hemel verscheen eerst op Leuven Actueel.

Tussen 21.55 uur en 21.59 uur vlogen donderdagavond 60 satellieten van Elon Musk zichtbaar van west naar oost over ons land. SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk, lanceerde woensdag de Starlink-satellieten in een baan om de aarde. Omdat er bijna geen bewolking was, kon je de satellieten als een trein door de hemel zien glijden.

Het was woensdag al de zevende keer dat er satellieten gelanceerd werden van het Starlink-project, dat supersnel internet moet aanbieden in elke uithoek van de wereld. In totaal moeten er 12.000 satellieten in een baan om de aarde gebracht worden. Momenteel draaien er al 300 kunstmanen van elk zo’n 250 kilogram rond de aarde.

Heb je ze vanavond gemist? Morgen, 24 april 2020, krijg je nog een kans, tussen 21.56 en 21.59 uur trekken ze opnieuw over ons land.

Het bericht Satellieten goed zichtbaar door heldere hemel verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over