Sammy Moore en Eveline Cannoot vormen nieuw muzikaal duo

28 maart 2023 | 14u01 | Gepost door redactie
Sammy Moore

Afzonderlijk hebben ze beiden al een lange weg afgelegd in de muziekwereld, maar nu slaan Leuvenaar Sammy Moore en Eveline Cannoot muzikaal de handen in elkaar.

Het nieuwe nummer ‘Zo vertrouwd’ gaat over een waargebeurd verhaal. “Het gaat over een verhaal uit mijn jeugd, dat onlangs weer helemaal tot leven kwam”, zegt zanger Sammy Moore. “Enkele maanden geleden kreeg ik via Messenger een bericht. Er stond ‘Hi Sammy’. Het kwam van ‘Nele’, haar familienaam ga ik niet vertellen. Ik was nieuwsgierig en keek naar de foto.  Ik herkende meteen het profiel van de Nele die ik in mijn jeugd kende. Ik stuurde haar terug en vroeg of zij de Nele was die 40 jaar geleden een paar straten verder woonde in Wilsele. Ik kreeg een bericht terug dat zij het inderdaad was, maar dat haar Nederlands niet meer zo goed was. Ze leeft al meer dan 20 jaar met haar man in Egypte.”

Verliefd

“In onze kindertijd reed Nele met haar fiets altijd voorbij mijn ouderlijk huis en van mijn dertiende tot mijn zestiende was ik smoorverliefd op haar. Alleen, ik heb het haar nooit durven zeggen. Toen we belden, vertelde Nele me dat ze in die tijd ook verliefd op mij was, maar het ook niet had durven zeggen. Het verhaal is te mooi om er niets mee te doen. Ik nam contact op met Jim Nijs, die voor een mooie melodie zorgde, Sabien Tiels schreef een tekst en zangeres en Ment Tv-collega Evelien Cannoot zong het nummer mee in. Patrick Renier heeft het geproducet. Ondertussen heeft Nele het nummer al gehoord: ze was erg onder de indruk.”

Plannen

Eveline en Sammy gaan ook samen touren. “In onze ‘Zo Vertrouwd’-tour krijgen mensen een muzikaal programma van 90 minuten. We brengen eigen nummers en samen zingen we ‘Zo vertrouwd’ en nog een ander nummer. Het programma hangt tof aan elkaar en mensen boeken ons als duo voor een avond. Sammy is een veelzijdig man die niet bij de pakken blijft zitten. ‘Zo vertrouwd’ is een leuke eerste zet en zal niet het laatste zijn wat je van ons samen hoort. Dit smaakt naar meer”, zegt Eveline Cannoot. Sammy kan dit alleen maar volmondig beamen. 

Lees meer over