Roadshow trekt door Vlaams-Brabant

22 augustus 2021 | 18u47 | Gepost door annpeeters
wk
Wie zich het eerst over de finishlijn in Leuven trapt en de nieuwe wereldkampioen wielrennen wordt, weten we op 25 en 26 september. Maar voor het zover is, doorkruist een andere karavaan onze provincie. De WK Roadshow dompelt de bezoeker onder in de wereld van strakke koerstenues, geschoren benen en wereldkampioenen.
Vandaag was de roadshow van 2021 Flanders 2021 UCI Road World Championships te gast in Provinciedomein Kessel-Lo. Nog tot half september trekt deze roadshow door Vlaams-Brabant.

In de Koersbus herbeleeft men de hoogtepunten van 100 jaar WK wielrennen. Een museum op wielen. In de Mobiele Activatie Unit trapt men zijn/haar eigen WK-parcours op een virtual bike of beklimt men tegen de tijd een iconische helling. Wie de beste tijd neerzet, wint een prijs.

De deelnemer krijgt hier ook een blik op de toekomst. Hoe ziet de koersfiets van morgen eruit? Welke materialen zorgen voor een revolutie in de wielersport?
Kinderen wagen zich buiten aan het fietsbehendigheidsparcours voor kampioenen.
En men kan ook een ruim gamma van aangepaste fietsen uitproberen, op maat van G-sporters.

Story image

“We zijn blij dat het WK wielrennen naar Vlaams-Brabant komt. Onze provincie heeft zo veel te bieden voor de sportieve fietser met het Sven Nys Cycling Center en fietsroutes in het spoor van de Brabantse Pijl en onze kampioenen Sven Nys en Eddy Merckx. Wie trouwens al eens wil kennismaken met het WK-parcours moet zeker onze Flandrienlus eens rijden. Vlaams-Brabant is helemaal wielergek en we zullen de WK roadshow dan ook met open armen ontvangen,” zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

“Vandaag was de roadshow van 2021 Flanders 2021 UCI Road World Championships te gast in ons Provinciedomein Kessel-LoDankzij deze roadshow komt men helemaal in de juiste WK-stemming. En het is duidelijk, hier in Vlaams-Brabant begint het koersgenot. Nog tot half september kunnen onze inwoners in de sfeer komen want deze roadshow stopt nog op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant", besluit gedeputeerde Ann Schevenels.


Deze roadshow houdt nog halt op

  • 25 augustus in het Sven Nys Cycling Center in Baal

  • 29 augustus in het Begijnhof in Overijse

  • 1 september in Provinciedomein Halve Maan in Diest

  • 5 september in Provinciedomein Huizingen

  • 9 september op het Gemeenteplein in Keerbergen

  • 11 september op de Markt in Tervuren

Lees meer over