Restaurant Colette uit Averbode krijgt tweede ster van Michelin: "Een derde zou echt het Walhalla zijn"

Colette
Restaurant Colette aan de vijvers in Averbode heeft voortaan 2 Michelinsterren. De zaak kreeg er een tweede bij en daar is chef-kok Thijs Vervloet heel blij mee: “Dit is het resultaat van de inspanningen van ons hele team.”

De uitreiking van de sterren gebeurde dit jaar opnieuw live en toen Thijs er naartoe reed was er geen haar op zijn hoofd dat dacht aan een tweede ster. “Natuurlijk heb je gezonde stress maar ik ging er vooral heen om de collega’s nog eens in levende lijve te zien. Het was dan ook een verrassing toen ik hoorde dat we een 2de ster kregen. Ik had dit echt niet verwacht maar natuurlijk was het een hele fijne verrassing.”

Volgens de chef kreeg hij de appreciatie van Michelin omwille van zijn werk met klassieke producten uit Frankrijk en België die op een moderne manier worden geserveerd. “Met dank aan het hele team want dit doe je niet alleen.”

Al 150 reservaties

De appreciatie van Michelin heeft ook zo zijn economische consequenties. “Ik deed zonet mijn mail open en er waren al 150 reservaties.”

De chef is alvast blij met de 2 sterren maar droomt misschien toch nog van meer. “We zijn jong en hebben ambitie. We hebben u even de tijd om een en ander te laten bezinken maar natuurlijk dromen we een beetje van die derde ster, dat zou pas echt het Walhalla zijn.”

Restaurant Melchior in Tienen mag trouwens ook prat gaan op één ster. In het Leuvense behouden Arenberg, Couvert Couvert, EED en EssenCiel hun ster.

Lees meer over