Regiogenoot Guido Elsen al twee weken spoorloos in Tenerife: politie zoekt met man en macht

Guido Elsen
Guido Elsen werd een tweetal weken voor het laatst gezien in het ziekenhuis van Hospiten Sur in Arona, Tenerife. Daar was hij beland na een allergische reactie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de man.

Op maandag 13 december verdween Guido Elsen in Playa de las Americas in Tenerife. Hij verbleef in hotel Conquistador waar hij onwel geworden was na een allergische reactie op vermoedelijk eten. Guido werd doorverwezen naar het ziekenhuis en hij checkte om 16 uur in bij Hospiten Sur, vergezeld door twee Belgische dames die ook in het hotel verbleven en hem bijstonden. Er werd aan de incheckbalie aan Guido gezegd dat hij een tweetal uren zou moeten wachten voordat het aan hem was. Daarom gaf hij voor de zekerheid zijn rugzak -met zijn telefoon en geld in- aan de dames die terugkeerden naar het hotel. Om 18.30 uur was Guido nog niet aan de beurt in het ziekenhuis en is hij op eigen initiatief vertrokken uit de wachtzaal. Vanaf dat moment is de man spoorloos. Hij had geen telefoon op zak en vermoedelijk ook geen geld doordat zijn spullen aan de dames in bewaring gegeven werden.

Doodlopend spoor

"Tot op vandaag is er geen teken van leven van Guido. De dames die hem vergezelden naar het ziekenhuis hebben bij hun vertrek terug naar België, de rugzak aan de TUI verantwoordelijke overhandigd die op zijn beurt de politie verwittigd heeft en de rugzak bij de Policia Nacional in bewaring gaf. De politie heeft alle mogelijke pistes bekeken (ziekenhuizen, luchthaven, gevangenis, …) maar elk spoor loopt dood. Ook de buurt van het ziekenhuis werd al uitgekamd (straten, strand, parken en het braakliggend terrein achter het ziekenhuis, richting Siam Mall). We proberen nu, na schriftelijke toestemming van de advocaat van de familie, via de sociale media om een reconstructie te maken van die avond. Heeft iemand Guido zien wandelen in de buurt van de Clinica Verde? Heeft hij hulp gevraagd aan iemand? Is hij ergens iets gaan drinken of gaan eten in de uitgaangsbuurt? Heeft hij daar rondgewandeld? Een bus of een taxi genomen ergens naartoe?", zegt Nele Messiaen vanuit Westhaven Bay, Tenerife.

Wachten op gouden tip

"Wat we wel met zekerheid weten is dat Guido de dag vóór de verdwijning, op 12 december, nog in Manneke Pis geweest is bij Johan. Misschien heeft hij daar met iemand gepraat en kan die persoon meer zeggen over een mogelijke verblijfplaats van Guido? Of over plannen die hij had voor de dag nadien? De familie zou het graag weten. Was jij daar in de buurt op vakantie? Dan kan je misschien eens je vakantiefoto´s in bars of restaurants checken van rond 13 december. Misschien staat Guido op de achtergrond van een foto van iemand. Of denk je dat je hem ergens gezien hebt? Aarzel dan niet om mij te contacteren (922 78 51 89 of 922 73 12 84 of 922 73 06 56 of 653 944 997) of als je dat liever anoniem doet, gewoon via het consulaat van België (922 24 11 93). De familie heeft geen enkel aanknopingspunt en zou heel graag weten wat er met Guido gebeurd is. Alvast bedankt voor het meedenken en de eventuele samenwerking", aldus nog Nele Messiaen.

Guido Elsen

Lees meer over