Regio kreunt onder wateroverlast, straten afgesloten

Onder andere de Halensebaan in Tielt-Winge werd afgesloten door wateroverlast

Het Hageland en de Leuvense regio kregen donderdagochtend af te rekenen met wateroverlast. Op meerdere plaatsen kregen de rioleringen het water niet verwerkt zodat straten blank kwamen te staan en moesten worden afgesloten. Dat is het gevolg van de felle regens van afgelopen nacht en donderdagochtend.

Voorlopig kreeg de Hulpverleningszone Oost een honderdtal oproepen binnen, voornamelijk uit de regio Aarschot en Tienen. In Tielt-Winge waren er in totaal in vijf à zes straten problemen. Dat was onder andere het geval in de Halensebaan, waar er zoveel water stond dat de straat moest worden afgesloten. Ook de N2 (Leuvensesteenweg) werd afgesloten ter hoogte van de Blerebergstraat en daar werd het verkeer omgeleid via Meensel-Kiezegem. Op andere plaatsen, zoals op de N223, stonden diepe plassen en moest het verkeer stapvoets er zich een weg doorheen banen. De problemen ontstonden toen de Wingebeek uit haar oevers trad en intussen zou ook de Motte verzadigd zijn. 

In Glabbeek werd de Hoeledensesteenweg tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer en ook in andere straten staat er water op het wegdek onder andere in de Butschovestraat, de Rode, de Attenrodestraat , de Grotestraat, Doelaagstraat, de Torenstraat, de Kapellenstraat, de Dorpsstraat, de Groenstraat en de Tiensesteenweg.

Ook in Kortenaken kwam de gemeentelijke crisiscel samen. Inwoners kunnen tot 15.30 uur zandzakken afhalen in de gemeentelijke loods (Heerstraat 1b) en de technische dienst is met verschillende ploegen bezig om duikers vrij te maken en gevaarlijke situaties te signaleren. Ook in Overhespen, Begijnendijk en Rillaar kampen ze met wateroverlast.

In Holsbeek stond de Rodestraat onder water en Café Den Arend in Kortijk-Dutsel kan vandaag niet openen door wateroverlast. Verschillende riooldeksels in de Rodestraat waren er verstopt door bladeren. Buurtbewoners begonnen alvast zelf om ze leeg te maken. In Lubbeek treedt de Heurbeek buiten haar oevers. 

In Kessel-Lo is het provinciedomein gesloten wegens wateroverlast.

 

N2 Tielt-Winge
Ook op de N2 waren er problemen
water
Houwaartstraat in Tielt-Winge
Wingebeek
De Wingebeek kreeg het vele water niet verwerkt
Heurbeek
Rillaar
Tieltseweg in Rillaar
Wateroverlast
N223
Water
Op meerdere plaatsen werden straten afgesloten
Water
Begijnendijk
Oplinter
Oplinter
water TW

Lees meer over