Putteke Winter zorgt voor wintersfeer in provinciale domeinen

Foto: Lander Loeckx

Op zaterdag 19 november organiseert de provincie Vlaams-Brabant het evenement Putteke Winter in het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Ook in De Halve Maan in Diest en het provinciaal domein in Kessel-Lo wordt het event georganiseerd, weliswaar op een andere datum.

“Acht verschillende recreatiedomeinen in de provincie Antwerpen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen hullen zich in november, december en januari in een magische sprookjessfeer. Tijdens deze sfeervolle verlichte wandelingen ontdek je de domeinen op een heel andere manier. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, prachtige lichtinstallaties, knappe vuurshows en muziek”, luidt het op de website van het event.

Ieder domein geeft zijn eigen invulling aan het evenement, voor Zoutleeuw is het thema Vogels.  “We kozen voor dit thema omdat het natuurgebied een paradijs is voor vogels. Wandelen door Het Vinne is sowieso een mystieke ervaring maar voor de gelegenheid is het hele parcours sfeervol verlicht”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de Provinciedomeinen (Open Vld).

De initiatiefnemers van het domein vatten het event als volgt samen: "Een wandeling door Het Vinne in het donker is een speciale ervaring. Men hoort het riet ruisen, vleermuizen fladderen of een uil roepen. Een tocht van ongeveer 2 km met vuurperformance, straattheater, vertellers, muziek en visuele acts in het magische bos en light performance langs het meer. Op het einde van de wandeling kan je nog genieten van een hapje en een drankje op de binnenkoer van de hoeve met de nodige sfeer. 

Ook in de andere provinciedomeinen wordt er een ‘Putteke Winter’ georganiseerd. ​In De Halve Maan in Diest op zaterdag 3 december en in Kessel-Lo op vrijdag 16 december onder de naam Dwaallichtwandeling.

Vooraf registreren is een must, dat doe je op de website