Provincie komt met wandelzondagen, zowel in het Leuvense als in het Hageland

Foto: Provincie Vlaams-Brabant.

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van 25 september tot 30 oktober zes wandelzondagen in verschillende wandelgebieden van de provincie, zo ook in het Hageland en de Leuvense regio. We vertellen er u graag wat meer over.

Op zondag 25 september wordt de reeks wandeltochten afgetrapt in wandelgebied De Merode in Scherpenheuvel-Zichem. “ De deelnemer kan er de geur opsnuiven van prachtige naaldbomen en de devote rust van de Norbertijnenabdij ontdekken”, luidt het bij de provincie.

Volgens gedeputeerde voor Toerisme Gunther Coppens is Vlaams-Brabant de wandelprovincie bij uitstek. .

 “We willen dat ook bewijzen en de troeven van onze toeristische regio’s in de kijker plaatsen met de organisatie van wandelzondagen in onze wandelgebieden”.
Zijn collega, gedeputeerde voor Recreatie, Ann Schevenels vult aan. “De deelnemers kunnen niet alleen kennismaken met de streek aan de hand van de mooiste wandelingen, maar onderweg ook genieten van streekproducten. Nu zondag bezoeken we belevingscentrum Het Moment en sluiten we af met een heerlijk ijsje aan de Lekdreef”.

De wandelingen zijn zo’n 12 km lang en vormen een lus langsheen wandelknooppunten of bewegwijzerde routes. Deelnemen is gratis maar vooraf inschrijven is nodig.
​De deelnemers krijgen een tijdsslot tussen 9 en 12 uur. Aan de startplaats ontvangen ze een plan met de route. De streekproducten zijn een verrassing voor onderweg.

We geven u nog graag de lijst met alle geplande wandelingen mee.

25 sept

De Merode

Parking 4 Sportcomplex Everbeur,

Vorststraat 43, Scherpenheuvel-Zichem

2 okt

Hagelandse Heuvels

Kasteel van Horst,

Horststraat 28, Holsbeek

9 okt

Brabantse Kouters

Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding,

Poverstraat 75, Asse

16 okt

Pajottenland

Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch,

Molenstraat 26, Roosdaal

23 okt

Getevallei

Sint-Janscollege Meldert,

Waversesteenweg 1, Hoegaarden

30 okt

Zuid-Dijleland

Parking Zoet Water,

Maurits Noëstraat 15, Oud-Heverlee

Lees meer over