Politie zet wilde achtervolging in van Rotselaar tot Mechelen, er vallen zelfs schoten

18 november 2022 | 10u10 | Gepost door annpeeters
politie BRT
De politie wilde in Rotselaar een voertuig met Nederlandse nummerplaten controleren, maar de bestuurder ging er tegen hoge snelheid vandoor.

Donderdagavond wilde de politie in Rotselaar een voertuig controleren, omdat de bestuurder zich verdacht gedroeg. Ze maanden hem aan om te stoppen, maar hij ging er met een rotvaart vandoor. De agenten van politiezone Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo zetten de achtervolging in. De vluchtende chauffeur probeerde het politievoertuig van de baan te rijden, er werd gebotst, maar de achtervolging werd verdergezet. 

Opgeroepen collega's probeerden onderweg het voertuig staande te houden door versperringen op te zetten, maar de achtervolging eindigde met een crash tegen een brugpijler in Mechelen. Aan de versperring in Muizen nam de politie de wagen zelfs onder vuur, omdat een agent bijna omvergereden werd. Er werd ook een politiehelikopter ingezet.

De bestuurder van het gecrashte voertuig werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Waarom hij op de vlucht sloeg, is momenteel nog onduidelijk.  

Lees meer over