Politie waarschuwt voor pishingmails, zogenaamd van de aanmeldingsapp Its Me

Its Me
Er zijn in de regio, maar ook elders, nieuwe pishingmails in omloop die verstuurd worden zogezegd van de aanmeldingsapp Its Me. Wat u ook doet, klik vooral niet op de link die u in het bericht terugvindt. Het is de politiezone Aarschot die voor het gevaar waarschuwt op haar sociale media.

Sinds kort krijgen mensen een mail die zogezegd afkomstig is van Its Me. Daarin wordt gevraagd uw account onmiddellijk te updaten via een toegevoegde link. "We hebben onregelmatigheden in uw account geconstateerd. Uit veiligheidsredenen hebben we uw account tijdelijk beperkt", staat erin te lezen maar daar is niets van aan. 

De link brengt u naar een pagina waar de initiatiefnemers achter uw gegevens proberen te komen om u zo geld af te troggelen. 

"Weet je hoe je de oplichters kan ontmaskeren? Ze kunnen niet zonder fouten schrijven (onmiddelijk, met één l) en ze gebruiken het domein itme.be, terwijl het juiste domein itsme.be is", merken de agenten van de politiezone haarfijn op. 

Wanneer je dergelijke mail krijgt, kan je die best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be en het bericht onmiddellijk (met 2 keer een l) verwijderen. 

Lees meer over