Politie betrapt tien bestuurders onder invloed van alcohol, ook meer dan 12.000 euro geïnd

Illustratiebeeld.
De voorbije dagen voerde de politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) overdag alcoholcontroles uit op verschillende locaties in hun zone. In samenwerking met Vlabel werd 12.230 euro aan achterstallige betaling opgehaald.

Tijdens deze alcoholactie werden er 601 bestuurders onderworpen aan een ademtest. In totaal legden 10 bestuurders een positieve ademtest af. Zeven bestuurders zagen hun rijbewijs ingehouden voor de duur van 3 uur, 3 anderen mochten hun rijbewijs inleveren voor de duur van 6 uur.

Verder waren er nog 4 vaststellingen op de technische eisen van het voertuig. Voorbije maandag werd een verkeersactie uit in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst uitgevoerd. Door de medewerkers van Vlabel werd er voor 12.320 euro aan achterstallen opgehaald en waren er 6 overtredingen inzake het niet aangeven van het gebruik van een Z-plaat.

Door de politie werden er 3 onmiddellijke inningen opgesteld voor niet geldig gekeurde wagens, verder werd de auto van 1 bestuurder geïmmobiliseerd daar hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Lees meer over