Piloten en cabinepersoneel staken: het wordt een moeilijke vakantie-uittocht

zaventem
Op 23, 24, 25 en 26 juni wordt er gestaakt op de luchthaven van Zaventem. Wie op vakantie vertrekt, informeert nu al best wat hem te wachten staat.

Volgende week wordt het chaos op de luchthaven van Zaventem. De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor donderdag, vrijdag en zaterdag. Piloten en cabinepersoneel van Brussels Airlines zullen staken, ook een deel van de bagagehandelaars zal meestaken. 

“We betreuren het dat de gesprekken met onze sociale partners niet hebben geleid tot een akkoord voor onze cockpit- en cabinepersoneelafdelingen", laat Maaike Andries van Brussels Airlines weten. "Op dit moment staan ​​er 525 vluchten gepland voor 23, 24 en 25 juni. We weten nog niet hoeveel daarvan zullen worden afgelast, aangezien dit afhankelijk is van de deelnamegraad van onze bemanningen aan de stakingsactie."

"We informeren alle passagiers die reizen op 23, 24 en 25 juni over de status van hun vlucht en, indien nodig, alternatieve reismogelijkheden. We vragen onze passagiers om hun geduld en om onze servicecentra op dit moment niet te bellen, omdat ze nog geen verdere informatie kunnen geven. Passagiers kunnen op onze website controleren of hun contactgegevens in hun boeking zijn opgenomen ( Mijn boeking beheren) en voeg ze toe als dit nog niet is gebeurd. Passagiers die via een touroperator of (online) reisbureau hebben geboekt, dienen contact op te nemen met hun respectievelijke reisbureau.”

Het cabinepersoneel van vliegmaatschappij Ryanair zal op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni staken in Zaventem en in Charleroi. In Spanje wordt daarnaast ook door Ryanair nog gestaakt op 30 juni, 1 en 2 juli, ook dit zal gevolgen hebben op de vluchten vanuit ons land. 

Bewakingsagenten van G4S zullen maandag het werk neerleggen. De hoge werkdruk ligt aan de basis van de stakingen.

Reizigers kunnen hier hun vlucht opvolgen.

Lees meer over