Parket verspreidt beelden van aanrander die trein nam in Leuven en klaarkwam op 19-jarig meisje

Aanranding

Het parket Halle-Vilvoorde en de federale politie hebben beelden verspreid van een man die op vrijdag 15 april 2022 een 19-jarig meisje bepotelde en op haar klaarkwam nadat hij in het station van Leuven op de trein was gestapt. Het meisje werd slachtoffer van een aanranding van de eerbaarheid op de IC-trein 1536 (dubbeldekkerstrein) van Genk naar Brussel om 14.35 uur.

De feiten dateren van meer dan een jaar geleden, maar het parket en federale politie willen deze zaak niet laten rusten. 

"Het slachtoffer stapte op in het station van Leuven en ging in het laatste rijtuig zitten op de benedenverdieping van de dubbeldekkerstrein. Zij nam een enkele zitplaats met stopcontact om op haar laptop te kunnen werken. Iets later stapte een man op haar af en ging tegenover haar zitten. Hij stelde haar enkele vragen in het Frans in verband met het aankomstuur van de trein in Brussel-Noord en de volgende aansluitingen en kwam langs haar staan", zo vertellen ze bij de federale politie.

"Terwijl het slachtoffer hem antwoordde legde hij enkele malen zijn rechterarm rond de schouders van het slachtoffer, waarop zij hem telkens wegduwde. Dan probeerde de dader zijn hoofd tegen de wang van het meisje te duwen, waarop zij hem opnieuw wegduwde en merkte dat er iets op haar linkerarm hing. De dader had zichzelf bevredigd en was klaargekomen op de arm van het meisje. Hierop riep zij in paniek om hulp en kwamen mensen tussenbeide. De dader stapte af in het station van Brussel-Noord en nam de vlucht via perron 9. Even voordien zou dezelfde dader nog andere meisjes hebben lastiggevallen", klinkt het.

De verdachte is een man van ongeveer tussen 25 en 30 jaar oud. Hij is normaal gebouwd, ongeveer 1 meter 80 lang, heeft een donkere huidskleur en had op dat moment kort geschoren zwart haar. Mogelijk mankt hij en hij is vermoedelijk Franstalig.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een rode T-shirt, een bleke jeansvest, een zwarte trainingsbroek met het logo van voetbalclub AC Milan en donkere sportschoenen. Hij droeg eveneens een rode bandana, die hij ook als mondmasker gebruikte.

Lees meer over