Papa Sanda Dia toont schoenen die Sanda droeg tijdens dodelijke doop: "Jullie zijn geen vrienden, dat weet iedereen"

Sanda Dia

Op de zesde dag van het Reuzegomproces op het hof van beroep in Antwerpen kwamen de nabestaanden van de overleden student Sanda Dia (20) als laatste aan de beurt. Ze laakten de eerdere spijt van de leden van de studentenclub Reuzegom, zeker omdat ze nog altijd niet weten wat er echt gebeurde op die dodelijke doop.

De familie Dia wil liever de waarheid weten dan een zware straf voor de 18 beklaagden.

"Dit is het enige wat mij rest van Sanda", zei Ousmane Dia, papa van Sanda, terwijl hij een paar schoenen toonde die Sanda droeg bij zijn dodelijk doop. Dia senior deed dit het buitenkomen van het hof van beroep, waar de laatste dag van het proces over de dood van zijn zoon net achter de rug is. Hij toonde de schoenen van Sanda. "Ik heb hier gehoord dat Sanda 'jullie vriend' was. Iedereen weet dat dat niet waar is. Ik zal zeggen waarom: een vriend laat je niet in de steek. Het probleem is niet begonnen in Vorselaar, maar in Leuven. Als hij jullie vriend was, had je hem daar al laten stoppen met de doop. Een vriend laat je niet zo sterven”, klonk het bij vader Dia.

Het hof van beroep neemt de zaak nu in beraad. De uitspraak volgt over een dikke twee maanden, op 26 mei. Ofwel is het een volledige uitspraak ofwel gaat de zaak terug naar de rechtbank in Hasselt, vanwaar de zaak in eerste instantie al kwam. In Hasselt zouden ze dan te weten moeten komen wat er precies op die doop in Vorselaar was gebeurd en door wie.

Lees meer over