Organisator Stefan Frissen: “Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle legt de lat nog een beetje hoger”

Stefan Frissen

Morgen gaat in de Leuvense Brabanthal Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle van start. Een nieuwkomer in beursland die mooi aansluit op voorjaarsbeurs Ideaal Wonen in Huis en Tuin. “Terwijl Ideaal Wonen de focus in het voorjaar legt op het buitenleven zal deze editie meer focussen op het binnenleven en lifestyle in de meest brede zin van het woord”, vertelt organisator Stefan Frissen.

Vlamingen worden geboren met een baksteen in de maag, zo luidt het gezegde. Het succes van de bekende beurs Ideaal Wonen in Huis en Tuin in de Brabanthal in Leuven bewijst dat wonen in de meest brede zin van het woord meer is dan gewoon een praktische kwestie. De Belgen willen genieten in en aan hun woning, en dan is een bezoekje aan de beurs een bijzonder goed idee. De voorbije decennia groeide Ideaal Wonen dan ook uit tot een ‘must see’ voor mensen die willen bouwen, verbouwen of simpelweg op zoek zijn naar meer comfort in hun woning. De 49ste editie van Ideaal Wonen in Huis en Tuin in maart was met zo’n 25.000 bezoekers een voltreffer en dat inspireerde organisator Stefan Frissen voor een leuk initiatief in het najaar: “Nieuw in 2023 is de lancering van een najaarseditie die we Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle hebben gedoopt”, aldus Stefan Frissen die graag uitgebreid vertelt wat de nieuwe beurs allemaal te bieden heeft in de Brabanthal in Leuven.

Na de geslaagde voorjaarseditie nu een najaarseditie van Ideaal Wonen. Wat mogen de bezoekers verwachten?

“Als mooie aanvulling de voorjaarseditie Huis & Tuin verleggen we nu de focus op Interieur & Lifestyle. Deze beurs neemt de plaats in van de traditionele Jaarbeurs die vorig jaar na 75 edities een traditie mooi heeft afgesloten. Wat te verwachten? Alles wat te maken heeft met het binnenleven want binnenkort is het weer herfst en in de winter genieten we graag in huis. Van een nieuwe keuken tot leuke ideeën voor je living… Op Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle vind je werkelijk alles wat met lifestyle te maken heeft, zelfs juwelen en lekkere gins waar je het warm van krijgt. DSM Keukens gaat ook uitpakken met een straffe stand. Ideaal Wonen heeft het allemaal in huis! Wat je ook van plan bent, deze beurs is voor de bezoekers de ideale plek om prijs en kwaliteit te vergelijken.”

Een andere focus maar ook een andere aanpak. Wat verandert er in vergelijking met de voorjaarsbeurs?

“De hele beursoppervlakte beslaat 10.000 m². Er is dus voldoende ruimte om inspiratie op te doen. En zoals elke keer pakken we inderdaad uit met een aantal nieuwigheden. Nieuw is bijvoorbeeld dat de verplichte looprichting wordt afgeschaft. Je kan gaan en staan waar je wil in een totaal vernieuwd grondplan. Dat maken we extra gezellig met hoekstanden en leuke inrichtingen. Die aanpak verhoogt eens te meer de beleving van de bezoekers. Dat hebben we ook te danken aan de samenwerking met Wood Wood en Flowerstyle. Ideaal Wonen staat bekend voor de gezelligheid en de beleving. Met deze beurs leggen we de lat nog een beetje hoger.”

Beurzen lijken weer helemaal ‘in’ tegenwoordig na de ellendige coronatijd. Merk je dat ook bij Ideaal Wonen?

“In het voorjaar mochten we 25.000 bezoekers verwelkomen en ook nu verwachten we een gelijkaardige opkomst. Het verschil is wel dat we deze keer geen tien dagen op rij zijn geopend. We gaan voor zeven dagen: van 1 tot 4 september en van 8 tot 10 september. Het feit dat het aantal standen blijft toenemen, is een goed teken. We merken inderdaad dat beurzen hun populariteit niet hebben verloren tijdens de stilstand van de coronaperiode. Meer zelfs, provinciale beurzen zitten in de lift na de coronacrisis. Dat belooft voor volgend jaar want in 2024 bestaat de beurs in Leuven vijftig jaar. Dat wordt uiteraard een heel bijzondere editie maar eerst genieten we nog op Ideaal Wonen Interieur & Lifestyle.”

Is er naar goede gewoonte ook een nocturne?

“We blijven met veel enthousiasme trouw aan die traditie. De Nocturne valt deze keer op 8 september. Naar goede gewoonte trakteren we de bezoekers die dag op een lekker glas en gratis hapjes maar ook op straattheater. Nogmaals, we willen onze bezoekers in de watten leggen en zeker tijdens de Nocturne.”

Meer informatie: op www.ideaalwonen.be

Praktisch

BEREIKBAARHEID

De Brabanthal is vanuit alle richtingen gemakkelijk te bereiken. Afrit 23 van de autosnelweg Brussel-Luik (E40) ligt op amper 500 meter van het beursterrein. Ook vanuit Leuven is Ideaal Wonen snel bereikbaar met de wagen, per fiets of met het openbaar vervoer. De ruime parkeergelegenheid aan de Brabanthal biedt plaats aan 950 wagens.

TICKETS

Een toegangsticket voor Ideaal Wonen Interieur & Lifestyke kost 6 euro maar wie gratis naar de beurs wil gaan, kan in Passe-Partout een ticket vinden dat je kan uitknippen. Ook op de website van Ideaal Wonen kan je een gratis ticket downloaden.

PROGRAMMA

Vrijdag 1 september van 14-19u

Zaterdag 2 september van 14-19u

Zondag 3 september van 11-18u

Maandag 4 september (Jaarmarkt Leuven) van 14-19u

Vrijdag 8 september van 14 tot 22u, vanaf 18 tot 22 uur gratis bubbels en hapjes aan de ingang voor iedereen tijdens de Nocturne

Zaterdag 9 september van 14-19u

Zondag 10 september van 11-18u

Lees meer over