Opletten voor phishingmail, zogenaamd van Apple

phishing

Het is alweer opletten geblazen voor oplichters die het gemunt hebben op je centen. Net als eerder circuleert er opnieuw een e-mail die zogenaamd van Apple komt en je waarschuwt omdat je iCloud opslag vol is.

Volgens de mail kan je 50 GB gratis opslagruimte krijgen door op de link te klikken. Doe dat vooral niet want het gaat om een phishing-mail waarmee oplichters je geld willen bemachtigen.

Dat zegt Safeonweb die nogmaals benadrukt hoe belangrijk het is om niet te klikken op links en ook altijd eerst te controleren of het wel om een echt bericht van de juiste afzender gaat.

Wanneer je toch op een verdachte link hebt geklikt heeft Safeonweb enkele tips. “Vul geen velden in en annuleer elke interactie onmiddellijk. Geef nooit persoonlijke codes vrij en wanneer je een wachtwoord hebt opgegeven dat je ook elders gebruikt, verander dit dan onmiddellijk om je online beveiliging te versterken. Controleer voordat je gevoelige informatie, zoals je bankgegevens, doorgeeft of de site ook echt de site van je bank is. Voer bij twijfel geen betaling uit.”

Verdachte mails kan je mailen naar verdacht@safeonweb.beMeer informatie vind je op de site van Safeonweb

phishing

Lees meer over