Nieuwe vereniging garandeert veiligheid tijdens rallywedstrijden

nieuwe veiligheidsvereniging
Mensen die de veiligheid van supporters bij rallysport garanderen, daar ontbrak het vaak aan. Dat ondervonden co-piloten Mario Leys , Ives Paternotte en Eddy Verdrengh geregeld. Ze beslisten dan maar om zelf een veiligheidsclub op te richten voor midden Brabant op.

Al vele jaren zijn Mario Leys, Ives Paternotte en Eddy Verdrengh actief in de wereld van de rallysport. Een echte passie mag je het wel noemen. Geregeld nemen ze er als co-piloten aan deel.  Hierbij ondervonden ze echter ook vaak dat dat er mensen te kort waren om de veiligheid voor supporters te garanderen, toch wel essentieel bij hun geliefkoosde sport. Zo namen ze deze keer niet het roadbook maar wel het heft in handen en richten ze een vereniging op met als doel het publiek in veilige omstandigheden van hun sport te laten genieten. “We willen ervoor zorgen dat er weer voldoende vrijwilligers zijn bij alle rally’s, van groot tot klein, in binnen- en buitenland”, aldus Eddy die het ondervoorzitterschap op zich heeft genomen. “Organisatoren van een rallywedstrijd kunnen ons altijd contacteren om hen bij te staan.” Momenteel telt de club 12 actieve leden. “Mensen die zich bij ons willen aansluiten, mogen ons altijd een berichtje sturen”, aldus Verdrengh. “Wij zijn steeds op zoek naar bijkomende vrijwilligers. We zijn – momenteel – misschien niet de grootste club, maar wel de plezantste. En wie weet, Midden Brabant kan steeds omgevormd worden tot Midden België als onze vereniging hard zou groeien.”

Intussen heeft de nieuwe vereniging al verschillende rallywedstrijden op de agenda staan: TAC Rally, WRC Ypres Rally, Haspengouwslalom, Short Rally Kasterlee en Sezoensrally.

De club contacteren kan via de Facebookpagina van safetyclubmiddenbrabant of via hun website http://scmb001.simplesite.com/

Lees meer over