Nieuwe laag asfalt voor drie complexen op snelweg E40: complex Boutersem, Tienen en Landen

Werken aan drie af en opritten
We maakten reeds melding van de werken aan het afrittencomplex van de E40 in Boutersem en in Tienen, richting Luik. Daar komt ook het afrittencomplex van Landen bij, van maandag 21 tot vrijdag 25 juni.

Wegen en Verkeer voert na de winterperiode onderhoudswerken uit verspreid over de verschillende gewestwegen en snelwegen. Dit voorjaar worden in de gemeenten Boutersem, Tienen en Landen nieuwe asfaltlagen voorzien op een gedeelte van of het gehele op- en afrittencomplex. De aannemer zal de ene dag het asfalt wegfrezen en de dag erop het wegdek voorzien van een extra kleeflaag en nieuwe bovenste laag asfalt. Die kleeflaag zorgt ervoor dat er op de druk gebruikte op- en afritten minder snel opnieuw scheuren in de rijweg ontstaan. Als laatste worden ook markeringen aangebracht. Deze vernieuwingswerken zorgen voor meer comfort en veiligheid op de rijweg.

Wegen en Verkeer plant de asfalteringswerken in de week van maandag 21 juni tot vrijdag 25juni. De onderhoudswerken worden per complex in twee dagen overdag uitgevoerd. Voor de drie locaties wordt steeds een omleiding voorzien op het voorgaande of volgende op- en afrittencomplex.

Aan het complex Boutersem wordt op 21 en 22 juni gewerkt aan de op- en afrit aan de rechtse rijstrook richting Luik. Aan het complex Landen wordt op 22 en 23 juni gewerkt aan de oprit richting Brussel. Aan het complex Tienen wordt van 23 tot 24 juni gewerkt aan de op- en afrit richting Luik. Uiteraard is de planning van deze werken afhankelijk van de weersomstandigheden.
 

Lees meer over