Nieuwe klacht tegen monitor (19) die in gevangenis zit voor kindermisbruik

20 november 2023 | 11u01 | Gepost door redactie
Sportkamp

Bij de politie kwam recent een tweede klacht binnen tegen de tiener. Hij zou zich tijdens de herfstvakantie op een jeugdkamp in Leuven vergrepen hebben aan een kind. In Hasselt zou hetzelfde zijn gebeurd, volgens een tweede klacht.

De tiener zou als trainer van een Hasseltse vereniging de lichamelijke integriteit van een jonge sporter aangetast hebben, zo wisten ze bij HNB.

De Hasselaar werd aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar de aantasting van de seksuele integriteit van twee kinderen van amper vier jaar oud, klonk het eerder bij het parket van Leuven. Dat dossier werd opgestart na een melding bij de Leuvense politie. De exacte beschuldigingen zijn vooralsnog onbekend, maar hij zit al een weekje in de cel en zijn aanhouding werd onlangs voor een maand verlengd. Volgens de Leuvense raadkamer is het dus ernstig genoeg. Zijn advocaat had het volgens het HNB over 'een misverstand' en ging in beroep tegen de beslissing.

De nieuwe klacht, afkomstig van een ouder met een jong kind in een Hasselse sportclub, zal bijgevoegd worden aan het Leuvense dossier.

Lees meer over