Nieuwe bordjes langs fietsnetwerk wijzen weg naar horecazaken

Infobordjes voor horecazaken op het fietsroutenetwerk in Vlaams-Brabant
Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde bordjes om fietsers op het fietsnetwerk attent te maken op lokale drank- of eetgelegenheden.

Genieten van het landschap, even uitblazen op een bank, een bezoek onderweg en een drankje nuttigen in een lokaal café. Naast goed weer, zijn dat dé ingrediënten van een geslaagde fietstocht. Eet- en drankgelegenheden vindt men echter niet altijd langs de fietsroutes. En deze routes hiervoor aanpassen, is niet overal mogelijk.

Daarom bedacht Toerisme Vlaams-Brabant een manier om de fietsers gemakkelijk en eenvoudig vanop het fietsnetwerk naar de lokale horecazaken toe te leiden.

Toerisme Vlaams-Brabant voorziet voor ondernemingen, die dit wensen, twee bordjes: één voor elke rijrichting op het fietsnetwerk. De bordjes maken de fietser erop attent dat er zich vlakbij een eet- of drankgelegenheid bevindt. Het bordje vermeldt de naam van de zaak, een pijl die de rijrichting aangeeft, het aantal kilometer en het adres van de zaak

“Met deze ‘Fietsers welkom’-actie combineren we twee doelstellingen. Enerzijds informeren we de fietsers en anderzijds bieden we promotionele ondersteuning voor de lokale ondernemingen. De bordjes maken voortaan volwaardig deel uit van de infrastructuur van het fietsnetwerk”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Toerisme (N-VA).

De ondernemers betalen voor deze borden 200 euro en krijgen hiervoor gedurende vier jaar een bordje met een doorverwijzing naar hun zaak op het fietsnetwerk. Momenteel zijn er 65 ondernemingen die ingaan op het aanbod. Hun bordjes zullen dit voorjaar, tegen de start van het fietsseizoen, geplaatst zijn. Ze staan op het fietsnetwerk, op de locatie met de kortste aanlooproute tot de zaak, of het dichtstbijzijnde knooppunt, indien de zaak op het fietsnetwerk ligt.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over