Nationale treinstaking vanaf vanavond tot en met donderdag 1 december zorgt voor veel onzekerheid

Als gevolg van een staking bij Infrabel en de NMBS zal er beperkt treinverkeer beschikbaar zijn van maandag 28 november vanaf 22 uur tot en met donderdag 1 december tot het einde van de dienst.

Als gevolg van deze stakingen is er een alternatieve treindienst van toepassing van maandag 28 november, vanaf 22 uur, tot en met donderdag 1 december.  

Op basis van het beschikbare personeel zal er een alternatieve treindienst opgesteld worden. Afhankelijk hiervan kan de hinder in de ene provincie groter zijn dan in de andere.

Er zijn twee verschillende stakingen:

  • Een eerste gezamenlijke staking van de personeelsvakbonden van NMBS en Infrabel. Deze staking heeft een alternatieve treindienst van maandag 28 november, vanaf 22 u., tot en met dinsdag 29 november als gevolg.
  • Een tweede staking van een vakbond van treinbestuurders. Deze staking heeft heeft een alternatieve treindienst op woensdag 30 november en donderdag 1 december als gevolg.

De NMBS- reisplanner checken is dus de boodschap. Je kan ook info hieromtrent bekijken via de aankondigingen en schermen in het station en op de Twitter- en Facebookaccounts van de NMBS en Infrabel.

Lees meer over